Skip to content

Barcelona med børn

I torsdags kom vi hjem efter en uge i Barcelona med børnene. Vi havde en skøn tur med helt perfekt børnevejr – solrigt med små briser og temperaturer til bare arme og ben, men uden at det blev svedende varmt. Vi havde lejet en lille lejlighed, og herfra tog vi på ture ud i byen om dagen og kom hjem om aftenen for at spise aftensmad og putte børnene. En perfekt måde at holde storbyferie på med små børn. Det er første gang vi rejser alle fire, men vi har været afsted et par gange med Magne. Og jeg synes det er skønt stadig at kunne rejse, selvom tempoet er helt andet. Vi havde dog ikke taget højde for hvor meget de holder fast i siestaen i Barcelona, så stort set alle butikker (inklusiv mindre supermarkeder) var lukket ned fra 14-17, hvilket betød at byen først vågnede rigtig op igen når vi var på vej hjem. Jeg synes sagtens man kan rejse i en storby med børn, men der er selvfølgelig også nogle udfordringer. Vi havde ikke tænkt så meget over at Magne var blevet større siden vi sidst rejste med ham, og reagerede helt anderledes denne gang. Han er normalt meget nysgerrig og videbegærlig, og jeg havde forberedt mig på en sand storm af spørgsmål, men de udeblev faktisk. Jeg tror han var en smule utryg ved det hele, det gjorde at han indimellem synes han det hele var lidt dumt og overvældende. Særligt blev han overvældet af støj ved metroen og de store turistattraktioner – selvom han er vant til at færdes i indre København hvor vi bor. Når vi er afsted med børnene, forsøger vi altid at holde så meget fast i deres rutiner som muligt, og det giver lidt ekstra tryghed og forudsigelighed, som jeg tror er vigtig. Derudover at det vigtigt at skrue ambitionsniveauet lidt ned. Man får ikke spist ligeså meget lækker mad, shoppet særlig meget, set alle attraktioner eller taget særlig mange billeder, og faktisk kan man nå overraskende lidt på en dag selvom den starter kl. 6. Til gengæld får man set en hel del  legepladser og snakket mere med de lokale. Vores tur rundt, blev desuden besværliggjort lidt af at Asger sover to lure om dagen – og de kan ikke foregå i en metro eller andre steder med støj. Så vi brugte også en hel del tid på at koordinere børnenes middagslure så mor og far var sikret en kaffepause midt på dagen.

Trætte børn i Barcelona

Vi havde anskaffet os en brugt tvillingeklapvogn (400 kr. på dba.dk) til lejligheden, og det var virkelig en god beslutning. På den måde kunne børnene sove samtidig, og det gav mulighed for at Magne kunne hvile benene og tage en pause, men det var også praktisk at sætte ham der når vi var på meget befolkede steder som fx. metroen.

Sovende børn, kaffe og udsigt i Barcelona
Sovende børn, kaffe og udsigt over Barcelona – så bliver det ikke meget bedre

Vi tog svævebane op til bjerget Montjuïc, hvor der også lå et gammelt kastel med kanoer – det var turens bedste dag for en snart 3-årig dreng.

Magne kører i svævebane
Kanon
Montjüic
Magne skyder

 Vi kom også forbi de store Gaudí-attraktioner som Parc Güell og La Sagrada Familia

Parc Güell
IMG_6407
Barcelona med børn
La Sagrada Familia

Og så besøgte vi som sagt en god håndfuld legepladser og parker. På hver lille plads var der en mindre legeplads, hvilket gjorde det optimalt at nyde eftermiddagskaffen også hvis et af børnene var vågne.

Asger gyngerPark i Barcelona
Magne ved springvand
På rejsens sidste dag var på La Boqueria, som er et stort (og turistet) madmarked hvor man kan få alt hvad madhjertet begærer. Magne var særligt fascineret af afdelingen med fisk og skaldyr, hvor de kæmpestore krabber og hummere stadig var levende. Og blev ved med at trække os tilbage dertil. Senere fik vi den geniale idé at spise frokost ved en af boderne på markedet, og her kunne vi udpege vores egne levende rejer og hummer som vi ville spise. Asger var helt vild med  rejerne og hummeren. Men som man kan se på det nederste billede var Magne noget mere forbeholden overfor at spise hummeren, som han jo lige havde set i live, og ville faktisk ikke have tallerkenen for tæt på sig. Så måltidet blev hurtigt afviklet (selvom det samtidig var feriens dyreste), og vi fandt i stedet et pølsehorn fra en bager, som han kunne fortære trygt i klapvognen.
Fisk i La Bocqueria
La Bocqueria
Krabbe
Magne kigger på fisk

2 Comments

  1. Sikke nogle dejlige og stemningsfulde billeder og en god guide til ferie-med-børn 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *