Skip to content

Berlin tur-retur

Berlin-Collage

Vi er lige kommet hjem efter en rigtig dejlig uge i Berlin. Det er anden gang vi er ude at rejse med Magne. Selvom vi selvfølgelig er nødt til at rejse på en anden måde nu hvor vi har et lille barn, synes det er rigtig dejligt at opleve at vi stadig kan gøre noget af det samme som vi gjorde inden vi fik barn. Vi når ikke helt så meget på en dag, får set lidt mindre kunst og lidt flere dyr, shoppet lidt mindre, men vi drukket masser af kaffe når Magne har sover, og besøgt  en del legepladser (som de er overordentlig rundhåndede med i Berlin). Men der er da også en helt særlig charme ved at rejse med et lille barn. Man oplever nogle ting man ellers ikke ville have set, og man ser mere af det autentiske og hverdagsprægede, og kommer i snak med de lokale på en helt anden måde.
Vi havde lejet en fin og billig lejlighed i Kreuzberg, og det var helt perfekt med egen lejlighed. Magne kunne få sin havregrød om morgen, vi købte rugbrød til at have med i madpakken, og de fleste dage spiste vi aftensmad hjemme. Udover at være en billig måde at rejse på (og det kan to studerende godt lide), har det også været skønt for Magne. Han har haft en base hvor han kunne lege og slappe af. De fleste dage tog vi tidligt afsted om morgen, og var hjemme igen så vi kunne nå at spise aftensmad og Magne kunne nå at lege og få et bad.
I det hele taget, synes jeg Berlin er en meget børnevenlig by at rejse i. Der er to zoologiske haver, masser af grønne områder, ustyrligt mange legepladser, friluftsbade og masser af andet. Det eneste minus er manglen på elevatorer på mange af metrostationerne. Men vi skal helt sikkert tilbage når Magne er blevet lidt større og kan få endnu mere glæde af alle tilbudene til børn.

3 Comments

  1. Hvor har du en hyggelig blog – vil glæde mig til at kigge med fremover ;o)

    BERLIN er en dejlig by også med børn (vi var der i dec. med vores to drenge) – også i “egen” lejlighed. Men må indrømme at jeg glæder mig til at besøge den børnefri igen til september ;o)

    • Tak for din søde kommentar. Altid dejligt at vide at der er nogen der kigger med. Og velkommen til 🙂

      Ja, Berlin er virkelig en dejlig by både med og uden børn. Det er første gang jeg er der med barn (men har været der tre gange uden). Børnefri ferie lyder slet ikke tosset. Det gik vi også og fantasterede lidt om i Berlin, så er der bare bedre tid til fordybelse, at nyde god mad (og vin) om aftenen 🙂

  2. […] til Berlin. Det er faktisk vores anden gang i Berlin med børn, første gang dog kun med Magne (se her), og bestemt ikke vores sidste tur. Hold op hvor nød vi den tur alle fire. Storbyferie […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *