Skip to content

Blød cardigan med værktøj til Asger

I foråret da planlagde børnenes sommergarderobe (se indlægget her), havde jeg blandt andet planer om at lave en blød cardigan til Asger, uden hætte, men tilgengæld med lommer.

Jeg er aldrig blevet helt fortrolig med lynlås, så jeg kredsede lidt om den, inden jeg kastede mig ud i det. Stoffet blev klippet med udgangspunkt i hjemmelagerets beholdning. Jeg havde ingen lynlåse i den rigtige længde, og erfarede da også at længden på de lynlåse der skal bruges ifølge mønsterbeskrivelsen ikke er til at få (i hvertfald ikke i Danmark). Så valget måtte falde på en kortere eller længere lynlås. Eftersom jeg allerede havde klippet stoffet ud, blev det til en kortere lynlås. Så skulle bulribben skulle gøres kortere. Heldigvis er Asger en lille fyr, så den kom til at passe fint alligevel. DSC_2659 Jeg synes modellen er virkelig fin og super praktisk. Lynlåsen gør at den hurtigt kan komme af og på, varmen kan nemt reguleres og den kan også bruges som en lille jakke. Lommer er altid populære, og disse er nemme og fine, når den bruges som en let sommerjakke, giver lommer endnu mere mening. Forleden havde Asger haft den på i børnehave, og lommerne var fyldt med fine grankogler. På den type modeller er der oftest en hætte, og netop fraværet af hætte er et plus i mine øjne. Hos de små bliver hætten ofte meget stor, tung og upraktisk, den er svær at have under en jakke og så er det faktisk mere farligt pga kvælningsfare.Blød cardigan halsDa jeg havde syet blusen færdig fandt Magne den straks, og spurgte forventningsfuldt om den var til ham. Han blev noget skuffet da jeg sagde den var til Asger, men at han jo allerede havde en bluse i samme stof, men den var ikke nær så sej, for den havde hverken lynlås eller lommer… Okay, når han sætter så meget pris på detaljerne, så var det svært ikke at bøje sig for ønske om en lignende bluse til ham. Den skal bare være i camouflage- eller Star Wars-stof – og med en hætte…

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *