Skip to content

Eftermiddagscookies med cashewbutter og appelsin

Inden efterårsferien havde vi drengenes yngste fætter hjemme til leg og aftensmad en dag efter børnehave. Magne og Asger er som regel lidt sultne, og især lækkersultne, når de kommer hjem efter børnehave, særligt de uger de har været i skovbørnehave. Som regel får de bare resterne fra deres madpakke, eller lidt frugt, grønt og måske en bolle. Men den dag lå den en overmoden banan og lokkede i køkkenet, så jeg fik lyst til at gøre lidt ekstra ud af det. Morgenmadscookies er blevet ret populært herhjemme, og vi bager det næsten en gang om ugen for tiden i forskellige udklædninger. I weekenden bagte vi fx hindbær-cookies, men ellers plejer jeg at variere over min opskrift som også er her på bloggen. Den er fx afprøvet med blåbær og chokolade. De er så nemme at lave, og det gode er at de kan bruges i madpakken med god samvittighed, som en sund eftermiddagssnack, der kan spises med en hånd under leg eller som en lille, lækker treat til formiddagskaffen.cashewbutter-cookies-og-leg

Denne gang er det også en variation over samme tema, men uden peanutbutter og kokos som er det bærende elementer i den oprindelig opskrift, fordi Magne ikke er så glad for de ting. Denne gang har jeg prøvet en cashewbutter fra Naturli’, den er med appelsin og kanel, og det giver den lidt ekstra, og så passer det bare rigtig godt til chokolade. Hvis man ikke kan få fat i den variant, kan man prøve at tilføje lidt appelsinsaft og -skal for at få appelsinsmagen, og måske er det så også nødvendigt med ekstra sødme i form af fx. sirup eller honning, da Naturli’s cashewbutter er sødet lidt.cashewbutter-cookies

Opskrift på eftermiddagscookies med cashewbutter og appelsin

10-14 cookies

Det skal du bruge:

  • 1 moden banan
  • 1 æg
  • 1 dl cashewbutter
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosfibermel
  • 0,5 dl mandelmel
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • knivspids salt
  • en håndfuld hakket chokolade

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader
  •  Mos bananen godt, rør cashewbutteren godt rundt sammen med æg til det hele har en ensartet masse.
  • Tilføj efter de tørre ingredienser (på nær chokolade) og bland det hele godt sammen.
  • Vend chokoladen rundt i.
  • Put bagepapir på en bageplade, og brug en ske til at lave klatter af dejen med. Lav 10-14 cookies.
  • Bages ved 175 grader i 12-16 min. til de er gyldne, men stadig lidt bløde.
  • Køl af på en rist.

chewy-cashewbuttercookiescashewbutter-cookie-taet-pa%cc%8a

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *