Skip to content

Planlægning af sommergarderoben

Som jeg skrev i mit sidste indlæg er jeg ved at planlægge en ny sommergarderobe til drengene og mig selv. Sidste år erfarede jeg at der var ganske lidt tøj i butikkerne, som jeg havde lyst til at købe, så i år har jeg sat mig for at sy det selv. Men jeg ved også godt at jeg har en tendens til at have alt for mange idéer til projekter, så jeg har brugt tid på at vælge det jeg finder vigtigst og som jeg tror mest på at jeg faktisk får brugt. Jeg har brugt lang tid på at kigge efter stof og mønstre til de rigtige projekter, og mangler stadig et par enkelte gode mønstre og stoffer, så modtager meget gerne gode råd, hvis I kender nogle gode stofbutikker eller steder med gode mønstre til kvinder (gerne online).

Jeg vil gerne nå at sy 2-3 nederdele, to af dem skal være i nedenstående mønstre. Den første er fra Grainline Studio, og jeg overvejer lidt om jeg tør kaste mig ud i en mini, eller om jeg forlænger den lidt. Den kommer til at give nogle udfordringer med lynlåsen tror jeg, men jeg håber det kan være en god brugbar, hverdagsnederdel. Den anden nederdel er fra Liesl + Co., her vist i CutCutSew’s version, som jeg særligt synes jeg fin, med den småprikkede chambrey. Jeg går efter at finde noget lignende stof, men har endnu ikke fundet det. Jeg tænker det skal være noget let stof, som er godt til de ekstra varme dage, som der forhåbentlig kommer nogle af.

Nederdele nye projekter til sommergarderoben

Jeg vil gerne sy 3-4 kjoler, både nogle forårs/sensommerkjoler, og en enkelt eller to til de helt varme dage. Til forårskjolerne vil jeg bruge noget af det stof jeg har købt hos Stofdepotet i sidste uge.

kjoler forår

En af kjolerne vil jeg sy i det stribede sorte/hvide stof i Onion-mønsteret – sådan en god basis, lige op og ned kjole. Derudover vil jeg sy en kjole med inspiration fra en kjole jeg for nylig har købt hos Cos (den stribede på billedet). Til det vil jeg prøve at mikse to kjolemønstre fra Burda. Jeg kan ret godt lide detaljen med at indsnittet på kjolen bliver til en lomme, og noget af det er der i den første Burda-model, men modellen er lidt for stram og nedringet til min smag, jeg er meget mere til den på det højre billede. Derfor vil jeg forsøge at overføre idéen med lommerne til den model. Jeg håber jeg kan lykkes med det. Men fordi det bliver lidt et forsøg syr jeg det i første omgang i den petroleumsblå fra Stofdepotet, som var ret billig.

Sommerkjoler

Jeg vil også gerne sy et par lette kjoler, i tyndt stof som kan fungerer godt til de rigtig varme dage. Men jeg har ikke helt fundet det perfekte mønster endnu, men overvejer en af de tre ovenstående – og ja, jeg har en svaghed for kjoler med lommer.

Mønstrene er til højre og venstre er fra Pattern Runway og det midtersete er fra True Bias.

Toppebluser

Ydermere har jeg en ambition om at sy nogle t-shirts, bluser eller toppe som kan bruges henover foråret, sommeren og efteråret. Det mangler jeg virkelig nogle flere af i min garderobe. De er gode til både jeans, nederdele og shorts. Igen er jeg lidt i tvivl om mønsteret, men det bliver måske en af ovenstående. Ellers overvejer jeg at lave mønsteret efter en af mine gamle yndlingsbluser der er gået hul i.

Om mønstrene: to første er fra True Bias, tanktopen, den stribede t-shirt og raglanblusen er fra Grainline Studio og t-shirten med mønsteret fra Blank Slate.

jakker til foråretsommeren

Et sted hvor jeg slet ikke er i tvivl om mønsteret er den skønne Morris-blazer. Sådan en har jeg været på udkig efter i flere år, siden jeg min lignende blazer fra H&M ikke kunne mere. Jeg skal bare have fundet det rette stof, synes virkelig det er svært at finde det rette. Det skal være med stræk, men ikke for løst. Det skal være casual, men ikke for slasket. Og helt ærligt så tror jeg også jeg er en smule nervøs over at kaste mig over at sy en blazer (!) til mig selv. Derudover kunne jeg godt tænke mig en bomberjakke som den på billedet, men mangler både stof og mønster til en. Og da det er et større projekt står det nederst på to-do listen, for som I kan se er det rigeligt at kaste sig over. Nu har første lavpraktiske problem meldt sig, vi har ikke mere printerpatron så de smarte pdf-mønstre må vente lidt med at blive printede.

Har I planlagt nogle syprojekter til sommeren?

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *