Skip to content

Planlægning af efterårs- og vintergarderoben 2016 – og lidt tips til at planlægge garderoben til børn

Jeg kan godt lide i store træk at planlægge syning og indkøb af tøj til børnene to gange om året. Når foråret nærmer sig, og når efteråret nærmer sig. Jeg sammenligner det lidt med at lave madplaner, ved ikke at købe småt ind gennem hele året kan jeg spare både tid og penge. Denne gang er jeg gået meget systematisk til værks, og lavet et skema med alt det tøj de har brug for, herefter har jeg krydset af for hvad de har, hvad jeg skal købe og hvad der skal sys. Jeg har vedhæftet skemaet sidst i indlægget, hvis der er andre der ligeså glade for lister som mig 😉

Jeg starter med at gå drengenes skabe efter for basistøj og så kigger jeg efter sæsonbestemt tøj på loftet, samt tøj i større størrelser. Sæsonerne herhjemme er jo ikke helt vilde i temperaturudsvingningerne, så basistøj som bukser, bluser, undertøj, strømper og nattøj er altid at finde i deres skabe. Derimod sortere jeg naturligvis shorts og tynde bukser fra når sommeren er helt slut. Ligesom at vi går over til uldne undertrøjer når vi rammer september. Uldne underbukser og strømper er dog forbeholdt de helt kolde dage, som der forhåbentligt og formodenligt går en rum tid før vi møder.

Drengene går i skovbørnehave hver anden uge, og når det er koldt, stiller det store krav til deres påklædning at kunne være ude det meste af dagen. Derfor tænker jeg meget i lag-på-lag tøj, men også i enkelte tøjdele der er ekstra varme, fx. et par uldne eller forede joggingbukser eller langærmede, uldne undertrøjer. I år overvejer jeg også om vi skal skifte de traditionelle uld veste ud med termoveste i stedet.

Hvis der er andre der skal i gang med planlægningen, viser jeg her min planlægningsliste som inspiration. Kom gerne med gode idéer til mønstre eller tilbehør, hvis I også allerede er i gang med at sy eller planlægge efterårs- og vintergarderoben. Nederst finder I et skema der er lige til at printe ud.Planlægge tøjindkøb børn

På købslisten står nu følgende:

 • uldne strømper (til begge børn)
 • bomuldsstrømper (til Magne)
 • vinterstøvler (til begge børn)
 • vanter – tykke og tynde

På sylisten står følgende, først det nødvendige:

 • Uldne undertrøjer til Magne
 • Underbukser til Magne
 • Bukser til Asger
 • Varme bukser til begge drenge
 • Elefanthue til Magne

…og en syliste over alt det der ikke er nødvendigt, men som jeg meget gerne vil nå

 • Nattøj til begge drenge
 • Sweat-cardigan til Magne (ligesom Asgers)
 • Bluser til Magne

Jeg har lige bestilt en stor ordre hjem fra Stofdepotet.dk, hvor det meste af stoffet til de næste projekter kommer fra. Bukserne til drengene tænker jeg at afprøve Mini Hudson Pants-mønsteret til. Det ser nemlig rigtig fint ud til slanke drenge. Magne er fuldstændig besat af at alt skal være noget med camouflage-agtigt for tiden, eller “totalt militær” som han siger. Så han få nok sådan et par Mini Hudson i camouflage, mens Asger får et par neutrale grå til alle hans mønstrede bluser.Efterårs- og vinterbukser

Magne mangler både underbukser og undertrøjer. Jeg har længe haft lyst til at prøve Minikreas undertøjsmønstre, så nu er det også klikket hjem. Underbukserne håber jeg at sy af bomuldsrester, og formodentligt med elastikbåndene på. Undertrøjerne bliver af det blå uldstof, og måske kommer der også en elefanthue ud af det.Undertøj 2016Derudover har jeg bestilt dette skønne Star Wars-print til drengene. Det bliver nok til nattøj, som de egentlig ikke mangler, men som jeg bare nyder at sy. Og så har jeg længe været på udkig efter et pænt Star Wars-print til to, meget glade Star Wars-fans. Jeg er bare ikke så meget til digital print, men det var lige i øjet.Star Wars print stofVil du selv igang med planlægningen, er du velkommen til at downloade og printe mit skema: Planlægning af efterårs- og vintergarderobe

4 Comments

 1. Tanja Tanja

  Smart. Synes det der planlægning af tøj til en sæson er svært… mine dreng er jo også stadig “små” 😉 ( 1 og 2 år) så du vokser jo. Det er lettere med ham på 2. Vi mangler vist bare et par sweat shirts( stoffer er købt, mangler bare et godt mønster fra ottobre 2014) den lille er næsten på vej i næste størrelse så vi må lige se hvad der er fra storebror før vi går helt i krig☺
  Vinterstøvlerne er i hus😁 str 23 og 28 😁
  Har selv overvejet krea undertøjsmønsteret så gib lige en tilbagemelding på pasform osv ☺

  • Sofie Sol Sofie Sol

   Hej Tanja.
   Tak for din kommentar 😉
   Jeg synes det bliver nemmere med alderen, primært fordi de ikke vokser med samme hast mere. Det er svært med de små, hvad de passer nu, passer de måske ikke om 4 mdr. Asger har også tre ældre at arve fra, så han mangler sjældent. Til gengæld er han mindre og mere slank end nogen af de andre var, så stort set alle hans bukser er for løse…

   Sejt, allerede at have støvlerne købt. Dem skal vi snart købe. Store fødder dine drenge har. Magne bruger 28 – og han er fem!

   Jeg skal nok give en tilbagemelding på Minikrea-mønsteret. Glæder mig meget til at komme igang 🙂

   Vh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *