Skip to content

Nattøj og matchende juniortæppe med rumraketter

Magne og Asger er meget fascinerede af rumraketter, rummet og den slags. Så da jeg så dette fine stof i Stof og Stil, vidste jeg med det samme at jeg ville sy noget af det til dem. Jeg købte så der kunne blive til et juniortæppe til Asger, det har han manglet længe. Og heldigvis købte jeg så meget, at der også kunne blive til to sæt nattøj.DSC_2202Tæppet har fået en lækker, super blød og lun bomuldsfleece på bagsiden. Jeg er ikke så vild med syntetiske materialer, og selvom almindelig fleece på mange måder er et virkelig praktisk og smart stoftype, så er jeg ret vild med at denne fleece er af bomuld, og derfor ikke giver elektrisk hår og samtidig er bedre til at regulere varmen med. Til gengæld er denne naturlige fleecetype meget mere “levende” og svær at arbejde med. Det var fuldstændig umuligt for mig at få klippet en rektangulær firkant ud af stoffet. Efter flere forsøg opgav jeg. I stedet lagde jeg forside og bagside af stoffet vrang mod vrang og quiltede i lige bane. Da jeg var hele vejen igennem tæppet klippede jeg kanterne lige – eller forsøgte igen efter bedste evne, og syede så ribkant hele vejen rundt. Jeg troede det ville være et hurtigt og let projekt, men takket være stoffet trak det gevaldigt ud. En anden gang syr jeg det med tittekant, ligesom jeg gjorde på Magnes juniortæppe, og formodentlig med noget mindre levende stof. Ovenikøbet buler kanten ret meget, som man kan se på billedet, men jeg er ikke sikker på at det bliver bedre. Det bliver i hvertfald ikke anderledes nu. Heldigvis er Asger jo fuldstændig ligeglad, og tæppet er allerede taget godt i brug.

Her putter drengene sammen under det, og Magne har ovenikøbet sit matchende rum nattøj på.Asger og Magne under tæppetNattøjet var heldigvis noget nemmere at sy. Jeg tror nattøj er noget af det jeg har syet mest af. Faktisk er stort set alt børnenes nattøj af egen produktion, og jeg glædes dagligt over at se dem i det. Jeg synes det er så hyggeligt at sy nattøj, dels fordi drengene bruger det så meget og sætter stor pris på det, dels fordi det er hurtigt at sy og der er god mulighed for at lege mere med farvesammensætningerne i et sæt. Magne foretrækker dog at hans natbluse og -bukser er helt ens med noget print af en art, og at der ikke er stribede ærmer som her. Han har dog ikke klaget over dette sæt, og jeg kunne ikke klemme stof nok ud, så der også kunne blive til fire ærmer.DSC_1986Nattøj rumDSC_1991Rum nattøj MagneMangler du inspiration til nattøj, så tryk her for at se alt det andet nattøj jeg har syet.

2 Comments

  1. Tanja Tanja

    Hej bruger du stadig mønsteret fra meedom ?

    • Sofie Sol Sofie Sol

      Det gør jeg. Form 1. Blusen har jeg sat rib på forneden og i ærmerne, og syet uden sømrum i siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *