Skip to content

S O M M E R F E R I E – sommerhus

 

Så gik der sommerferie i den, både her på bloggen og ude på den anden side af skærmen. Vi har holdt lidt mere end fem ugers ferie, og vi er kommet helt ned i gear. Det har været fem skønne, skønne uger, og det var med vemod fra alles side at vi i dag skulle igang med hverdagen igen. Helt ærligt så havde jeg været en smule nervøs for om drengene ville komme til at kede sig og vi konstant skulle underholde dem. Men sådan har det heldigvis ikke været. De har råhygget sig, og forholdet mellem dem er virkelig blevet styrket. Magne har haft en smule svært ved skiftene i ferien, fx. at komme hjem efter sommerhus eller bo i lejlighed i Berlin. Men det har taget en dags tid, og så har han været sig selv igen. Faktisk er han meget mere rolig og harmonisk nu, og blevet bedre til at lege selv i ferien. Det har været så skønt, og virkelig en lettelse, for ferien sidste år var ikke helt så afslappende som vi havde håbet. Dengang vågnede Asger stadig mange gange hver nat, vejret var dårligt, Magne kedede sig meget af tiden,var ude af stand til at underholde sig selv og når vi var væk hjemmefra spurgte han hele tiden hvornår vi skulle hjem igen. På det tidspunkt var han lige stoppet i vuggestue, og skulle starte i børnehave efter ferien, samtidig pottetrænede vi ham, og derudover var vi ved at få lavet badeværelse derhjemme. Så hele hans kendte verden ændrede sig en smule, og det bragte ham mere ud af balance end vi havde regnet med. Så det har været skønt at opleve hvordan han denne sommer er blevet mere rolig, modig, nemmere at omgås og bedre til at underholde sig selv.

Vores ferie har været delt mellem sommerhus, en uge i Berlin og tid hjemme. For ikke at drukne i billeder, starter jeg her med vores sommerhustur. De to første uger havde vi lånt mine forældres sommerhus, hvor vi blandt andet holdt Magnes fødselsdag. Vi var ret heldige med vejret, og i de to uger havde vi kun 2-3 dage uden godt vejr. Så tiden blev brugt i haven, på ture til stranden og korte cykelture i lokalområdet. Vi byggede huler, spiste masser af jordbær og hjemmelavede ispinde, badede i vandbassin i haven, og legede vandkamp. Når Asger sov spillede vi Ludo i skyggen, læste og slappede af. Magne gyngede, broderede (jo, faktisk) eller legede. Manden kom endda ud på flere snorkleture, vi fik begge løbet og jeg fik læst to romaner og afsluttet et strikkeprojekt. Helt perfekt sommerhusferie efter mit hoved.

De sidste fire dage af ferien vendte vi tilbage til sommerhuset for at være sammen med mine forældre, min søster og hendes familie. Dagene blev blandt andet brugt på at fejre min søsters fødselsdag, og på at nyde at se de fire fætre lege sammen. En af dagene tog vi på besøg på en nærtliggende besøgsbondegård – et stort hit, som vi før har besøgt. Magne plager nu intenst om at få sit eget marsvin.DSC_0536Melby MølleLåser Melby Mølle opDSC_0575 Foran det gamle sprøjtehusMagne trækker cyklen op af HøjenHøjt oppeBarkDSC_0874DSC_0911DSC_0908DSC_0903DSC_0643

Ture rundt i sommerlandet:

1: Asger op vej op af “Benbrækkerbjerget” ved Melby Hede

2-5: På tur til Melby Mølle, som man kan komme ind i ved at henvende sig til naboerne, som så giver en nøglerne til møllen. Magne synes det var meget fascinerende at se møllens kæmpestore tandhjul, og kravle op af de stejle stiger. Ved siden af møllen var der også en gammel hestetrukken sprøjtevogn, som de brandmandsglade drenge naturligvis også synes var meget spændende.

6-8: Tur op til Højen med gode klatretræer

9: Tur til Grønnehavegård besøgsbondegård

10-12: Blæsende ture til stranden

13: Sidste dag i sommerhus med Mormor og Morfar fejres med is – også selvom vejret ikke er helt varmt

DSC_0540  DSC_0553IMG_9525 IMG_9559 IMG_9557 DSC_0645 DSC_0615 DSC_0920

Hygge i sommerhuset:

1: Hjemmelavede ispinde til de varme dage (dem spiste vi mange af – disse af rester fra frugtspyd blendet med lidt hyldeblomstsaft)

2-3: Vandkamp i haven

4: Ludo og hjemmelavede is i haven

5: En lur i skyggen – med brandbil

6: Magne og Asger sover tæt

7: Efter heldagsregn og aflyst cirkusforestilling er det dejligt at få lov at låne mormors Ipad

8: Hurtigt dessert med skovhindbær plukket med kærlighed af utålmodige børnehænder og ribs fra haven

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *