Skip to content

Sund bananis – nem og lækker idé til fredagsguf

Vi laver ofte sund bananis  som forkælelse til drengene. De er helt vilde med dem, og efterspørger dem ofte. Det er en jo en ganske sund snack, og virkelig nem at lave. Den kræver bare at man går igang nogle timer inden den skal indtages, ellers er den ikke frossen. Men til gengæld er det rigtig godt, hvis man har nogle bananer lignende med brune prikker, som skal spises snart.

Egentlig er det jo så simpelt at lave, at det dårligt kan kaldes en opskrift. Men uanset følger her en kort vejledning til at lave dem. Der er to forskellige måder at lave dem på, men jeg vil dele den måde jeg gør det på. Jeg har set flere der først fryser bananen, og så putter chokolade på. Benytter man denne metode vil chokoladen fryse i det øjeblik den rammer bananen, det kan give et pænere resultat, da man ikke risikere at ødelægge den side som bananen skal lægge på. Jeg synes dog det kan være svært at styre det, og få et jævnt lag, fordi det fryser med det samme. Derfor kan jeg bedre lide at putte chokoladen på inden jeg fryser.

Opskrift:

2 bananis

  • 1 moden banan
  • 25 gr. god mørk chokolade
  • krymmel (kokosmel, frysetørrede bær for den helt artige version eller farverigt krymmel som her)
  • Ispinde (grillspyd, lakridsrødder eller andet der kan fungere som “håndtag”)
  • Skær bananen over i to dele
  • Pres forsigtigt ispinden ind i bananen
  • Smelt chokoladen i et vandbad
  • Smør den smeltede chokolade på bananen. Du kan bruge en madpensel til dette. Jeg plejer at tage chokoladen op med en ske eller gaffel, og lade det dryppe ned af bananen.
  • Drys krymmel på hele vejen rundt
  • Frys
  • TIP: For at undgå chokoladen bliver udtværet på den ene side putter jeg et lille spyd i foroven (kunne også være en almindelig tandstik). Således kan bananisen hænge over fadet uden at ramme bunden. Jeg putter den herefter i fryseren. Når chokoladen er frosset tager jeg de små spyd ud og putter bananisene i en pose eller anden beholder indtil de skal spises.

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *