Skip to content

Sunde havregrynskager med chokoloade

Fordelen dag havde jeg bagt boller med kokosfibermel, og var kommet til at hælde for meget af melet op. Da jeg ikke kunne hælde det tilbage i krukken, bestemte jeg mig for at bage nogle sunde havregrynskager med melet i stedet. Jeg havde lyst til at prøve en anden version af opskriften på mine morgenmadscookies. Min oprindelige tanke var at prøve med en version gulerødder og nødder, men da jeg var halvvejs i processen opdagede jeg at vi ikke havde flere gulerødder. I stedet blev det en lidt syndigere, men stadig god og forholdsvis sund havregrynskage. Jeg erstattede nemlig gulerødder med hakket chokolade. Og så selvfølgelig kokosfibermelen, som startede hele projektet. Kokosfibermelet tilfører lidt flere fibre til havregrynskagerne, så de mætter lidt mere. Har man ikke kokosfibermel kan man sagtens bruge kokosmel i stedet, ligesom at quinoaflagerne også sagtens kan erstattes af havregryn.

Jeg synes havregrynskagerne var virkelig gode, og spiste to til formiddagskaffen. Mums. Man skal dog ikke forvente at de er sprøde ligesom en god sukker-cookie, det bliver denne slags kager ikke. Til gengæld kan man spise dem med god samvittighed. Faktisk synes jeg de blev så tilpas søde og kageagtige, at de sagtens kunne gå for at være kager, fx. hvis man skulle have børnehaven til fødselsdag eller som “fredagsslik”. De kan holde nogle dage i en tætlukket beholder.Sund havregrynskage med chokolade

Sunde havregrynskager med chokolade

Opskriften giver 10-14 havregrynskager

Ingredienser

 • 1 dl hasselnødder
 • 2 dadler
 • 1 tsk kokosolie
 • 1/2 dl kokosmel
 • 1/2 dl kokosfibre
 • 1 banan
 • 1 æg
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl quinoaflager
 • 1/2 hakket god mørk chokolade (eller kakaonibs)
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 175 grader
 2. Start med at blende hasselnødder, dadler og kokosolie til en cremet, ensartet masse. Afhængig af blenderens kapacitet kan det tage lidt tid, skrab ned fra siden og blend et par gange.
 3. Mos banan sammen med hasselnøddemassen, tilsæt resten af ingredienserne og bland godt sammen.
 4. Form cookies med skeer eller våde hænder.
 5. Bages v. 175 grader i 10-15 min. afhængig af størrelse. De skal være gyldne udenpå, men forvent ikke at de bliver sprøde.
 6. Afkøl på rist

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *