Skip to content

Kids Month – Legekøkken

I et hjørne af vores køkken har børnene deres egen lille afdeling, hvor de får lov til at regere og det elsker de. De har ikke noget særlig fancy legekøkken, men det tror jeg de er ret ligeglade med, for de bruger rigtig meget tid i køkkenet. De kan godt lide at lave mad derovre mens vi laver mad, og når vi har spist aftensmad kommer Asger tit og serverer små is og kager for os mens vi spiser færdig. Det er altså ret hyggeligt. De slæber dog også tit tingene ind i stuen og holder skovtur, eller ind på værelset som proviant til forskellige lege. Det er den lille kurv ved siden af komfuret særlig god til.LegekøkkenKøkkenet er et skønt sammensurium af nyt, gammelt, købt og fundet. Brio-komfuret har vi købt fra nyt, ligesom plastikkopperne.Legekøkken køkkenredskaberKøkkenredskaberne ovenover stammer fra mit barndomshjem, og dem har jeg leget med som barn mens min far lavede mad. De er også rigtig god, når vi skal lege med modellervoks.
IMG_9892Legekøkken krydderihyldeHylderne over komfuret stammer fra min allerførste lejlighed, hvor jeg brugte dem til at have krydderier i. For at pifte dem lidt op, har jeg malet dem røde og sat ternet hyldepapir i bunden. Det er en hyggelig lille detalje synes jeg. Saltkarrene stammer fra min mormors søster.IMG_9899Kassen med køkkenredskaber, nogle af gryderne og serveringsredskaberne er købt fra nyt i Ikea. Den fine gule gryde er dog også fra min mormors søster. Den lille kasse med hæklede grøntsager er købt i Berlin for flere år siden – og man kan skimte en smule af de grøntsager jeg har hæklet til børnene.Legekøkken komfur med hæklede grøntsagerLidt mere hæklet legemad. Jeg ville ønske jeg havde tålmodighed til at lave mere, for det er børnene virkelig glade for.IMG_9895 KøkkenskabOverskabet er egentlig et toiletskab, som jeg har købt brugt for flere år siden. Planen var oprindeligt at male det, det er bare ikke sket, og nu tror jeg heller ikke det kommer til at ske. Kaffekanden har vi fundet til storskrald.Grøntssagsbillede legekøkkenI hjørnet har børnene denne tegning hængende som jeg har tegnet til dem. Min plan var at lave alt maden på tegningen til dem, men jeg nåede ikke længere end til porren og guleroden (som der så til gengæld er to af)…IMG_9898Desuden har børnene et par grydelapper, som de ofte bruger når de skal have kager ud af ovnen og en pose til indkøb eller teltture.

Hvis du er interesseret i hvordan legekøkkenet så ud for tre år siden, kan du se mit gamle indlæg her

4 Comments

 1. Pia Pia

  Hvor ser det bare hyggeligt ud 🙂

  • Sofie Sol Sofie Sol

   Mange tak 🙂 Vi er også rigtig glade for det

 2. L. M. L. M.

  “Rullen” med skaft på billedet med køkkenredskaber – hvad er den til?

  • Sofie Sol Sofie Sol

   Det er en kagerulle – og kan bruges som sådan en bruges 😉 Enten i leg, til madlavning eller modellervoks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *