Dårlig samvittighed
Magne på gyngehesten

Jeg har altid været lidt for god til at få dårlig samvittighed, eller måske nærmere dårlig. Jeg har ofte fået det, og jeg har nemt fået ødelagt en nats søvn, med spekulationer over om jeg havde nu havde såret nogle eller handlet korrekt. Bemærk at jeg har skrevet det i datid, for efter jeg har fået Magne, har det ændret sig. Det er ikke forsvundet, med det har ændret karakterer. Magne har lært mig at sove når jeg har muligheden for det. Lige meget hvor stresset eller presset jeg er, så sover jeg om natten (hvis jeg ellers får lov).

Den dårlige samvittighed er der skam stadig, og den giver endnu større knuder i maven end før. På studiet skal jeg lave eksamensopgave i tre forskellige grupper, og bare logistikken i det er vanskelig. Jeg har dårlig samvittighed overfor de andre når jeg ikke kan yde den samme arbejdsindsats som dem, når jeg er nødt til at.blive hjemme med Magne, eller når jeg må lade de andre tilbage fordi jeg skal hente Magne. Samtidig har jeg dårlig samvittighed de dage jeg må hente Magne med hjertet i halsen, fordi jeg har skyndet mig hele vejen, jeg har dårlig samvittighed når Magne hiver i mig, og siger “lege”, men jeg ikke har tid, og dårlig samvittighed, når jeg vi kommer hjem fra vuggestuen, og jeg er mentalt fraværende, og jeg har dårlig samvittighed de dage jeg først kommer hjem efter Magne er blevet lagt. Jeg har også dårlig samvittighed overfor min stakkels mand, som oftere end mig må blive hjemme med Magne, som ofte må være alene med ham om eftermiddagen og aftenen, og som kommer mere og mere bagud med sit speciale, og jeg har dårlig samvittighed fordi jeg altid er så træt om aftenen at jeg ikke har overskud til at føre en rigtig samtale. Sådan kunne jeg blive ved.

Derfor har jeg også bestemt mig for ikke at have dårlig samvittighed over manglende aktivitet på bloggen, kreative projekter der hober sig op, venner jeg ikke får set eller den hovedrengøring der aldrig bliver klaret.

This article has 4 comments

 1. Anna Reply

  Du er rigtig sej! Hårdt at være mor med fuldtids studie og familie. Vennerne løber ingen vegne:) Kram fra Anna

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Tak, Anna. Godt at høre. Du ved jo hvor meget tid studiet kræver, og det er bestemt noget andet at være studerende med barn, end uden barn. Det vil du selv snart opleve 🙂

 2. Line Emma Reply

  Kære Sofie! Skøn blog og skønne sager 🙂 Åh, ja – det er en udfordring, ofte en umulighed at få det hele til at hænge sammen! Hip hurra for deltid, hvis det bliver muligt! Trods dårlig samvittighed og travlhed, så håber jeg i trives!? Jeg kigger gerne forbi med tæppet i næste uge – måske bare kort. Måske torsdag? Håber I klare jer uden indtil da :-0 Kram og tanker herfra. Ps. Vi render heller ingen steder 🙂

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Tak for din søde kommentar, Line. Noget af det gode ved at have venner med børn, er at de virkelig forstår det pres man nogle gange står i. Vi trives bestemt, og jeg ser virkelig frem til juleferie d. 17. december.
   Knus

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *