Juniortæppe undervejs

Magne er altid varm når han sover, så som regel får han kun et tæppe over sig. Men hans babytæppe er efterhånden ved at være lidt kort, så jeg har længe tænkt på at sy et nyt til ham. Så kan babytæppet også gå videre til Lillebror. I sin tid forsøgte jeg selv at sy et babytæppe til Magne, men det gik helt galt. Det burde være et lige til projekt, men to lag levende stof var svært at holde styr på. Denne gang skal det dog lykkes!

IMG_2071

Jeg har indkøbt disse to stoffer. Stribet frotté og jersey med svampe, jeg tror det bliver ret fint. Jeg tænker at størrelsen skal være 100x140cm, men er i tvivl om jeg så skal quilte de to lag sammen? Jeg er også i tvivl om kanterne, jeg overvejer enten ribrouleau, tittekant eller bare at sy lagene sammen. Jeg tror det kunne være fint med en kant rundt om, evt. i en kontrastfarve, men er i tvivl om det bliver for besværligt og måske for klumpet? God råd og tips modtages gerne 🙂

This article has 4 comments

 1. Pia (mum22boys) Reply

  Det bliver da rigtig fint!

  Tænker at en varm gul piping/tittekant kunne være være flot, dertil.

  Jeg tror ikke jeg ville quilte, hvis det var mit projekt ville jeg blot sy sammen med piping/tittekant og et pyntesting rundt langs båndet så det ligger pænt efter vask også – glæder mig til at se resultatet!

  Jeg har syet tæpper sammen sådan flere gange og det virker fint (se evt. et af dem her: http://mum22boys.blogspot.dk/2012/08/tppe-med-et-strejf-af-neon.html)

  God arbejdslyst! ;o)

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Tak for din kommentar 🙂 Jeg havde selv tænkt at netop gul tittekant ville være fint. Hvis det holder kun med en pyntestikning, så tror jeg faktisk jeg vil gå efter det, det er jeg klart det nemmeste.
   Meget fint tæppe du har lavet – er vild med farvesammensætningen 🙂

 2. Line / Kahr Kreation Reply

  Jeg er helt vild med farverne – grøn er bare ynglings 🙂
  Er er stretch i frotté? I så fald tror jeg at jeg vil sy ribrouleau. Hvis der ikke er stretch vil jeg sy enten almindelig kantbånd eller tittekant.
  Quiltning vil holde de to lag sammen, men jeg ved ikke rigtig hvor godt det vil fungere at quilte i jersey.
  Jeg glæder mig også til at se resultatet. God fornøjelse 🙂
  Kh Line

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Tak for dit svar 🙂 Ja, jeg synes også farverne er skønne – lidt mere “friske” i virkeligheden. Der er stretch i frottéen, og netop derfor at jeg overvejede ribrouleau fremfor tittekant, selvom det er mere besværligt.
   Jeg har hellere ingen erfaring med quiltning i jersey, er bange for at det hurtigt kan ende galt 🙂 Så det var udelukkende for at holde styr på lagene, men måske er en pyntestikning rundt om nok

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *