Lidt mere om madplaner…
lidt mere om madplaner

Dette er ikke en madblog, og selvom jeg godt kan lide at lave mad, tror jeg ikke at jeg kommer til at blogge om mad. Men bloggen omhandler blandt andret (og i højere og højere grad) hverdagslivet som børnefamilie. Og til det hører ulvetimen, mad der skal være på bordet til tiden og mad der skal være sundt. For også at få plads til sjov og hygge i hverdagene, køber vi stort ind en gang om ugen. Jeg synes det er voldsomt praktisk. Men det kan være meget at sidde og skulle finde på 7 middagsretter sent søndag aften. Derfor savner jeg tit lidt inspiration, og det tænker jeg, at der måske også er andre der gør. Vores mad er på ingen måde noget særligt, særligt opfindsomt eller særligt spændende. Men det er oftest mad der er hurtigt at lave og kan laves af årstidens grøntsager. Vi forsøger at spise så økologisk så muligt, og så meget dansk som muligt. I praksis betyder det vi ikke spiser særlig meget kød – det har vi simpelthen ikke råd til. Vi spiser fisk en gang om ugen, og hver uge laver vi en dobbelt portion af en ret (fx. frikadeller, gryderet m.m.), så vi har lidt til fryseren.

For ikke at kede mine læsere med et indlæg om madplaner hver uge, har jeg samlet dem under en fane. Så hvis du er interesseret i lidt inspiration, kan du kigge alle madplanerne igennem der. Jeg forsøger at opdatere hver uge (eller noget der ligner).

Velbekomme 🙂

This article has 8 comments

 1. Mille Reply

  Super idé Sofie, den kommer jeg til at lure på, jeg er ofte helt ideløs, hvad angår aftensmad og jeg siger dig vi har fået mange tærter her i huset 🙂 For det er nemt og smager fint – jeg kunne godt bruge lidt madplans-inspiration:)

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Jeg glad for at det kan inspirere lidt. Jeg er også ret stor fan af tærter, men tror også det tog overhånd i en periode, så nu har vi ikke fået det i lang tid. Men i morgen er vi på den igen 😉 Jeg synes tit man har perioder hvor man spiser en ret meget, indtil man bliver træt af det.

 2. Lise Reply

  Jeg er begyndt et lille projekt der hedder at tabe sig 10 kilo og laver nu også konsekvent madplaner for en hel uge og handler også stort ind en gang ugentligt. Virker utrolig godt og er også økonomisk. Smart at du poster dine madplaner. Tror jeg snupper ideen. Hvilke skabeloner bruger du til at føre ind i. Ser smart ud.

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Jep, madplanerne er nemlig gode til mange ting.
   Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål, men tænker du på “fanen” øverst? Den finder du ved at gå ind under design, og så trykke på den der hedder “sider”, og så trykke på knappen “ny side”. Dem kan du lave så mange af du vil. Jeg har to “madplaner” og “give aways”. Det fungerer lidt ligesom indlæg du kan gå ind og redigere i. Håber det gav mening 🙂 (og var svar på dit spørgsmål)

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Godt at høre 🙂 Selvom det kan være et lidt stort arbejde at sidde og finde på aftensmad til 7 dage på en gang, er det virkelig også en lettelse ikke at skulle finde på noget hver eneste dag. Og man finder sjældent inspiration til noget nyt når man står nede i Netto 10 min i spisetid
   Håber du fandt på noget lækkert til aftensmaden 🙂

 3. Leizys Barslerier Reply

  Lækkert – jeg vil klikke mig ind forbi i dag, hvor jeg skal lave madplan. Jeg ender nemlig altid med de samme retter! Og her i huset har vi heller ikke et stort madbudget, så det er fedt at det heller ikke er for dyrt :o)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *