Magne 3 år!

Magne trommer

I går blev vores lille, store Magne 3 år. En dag han havde set frem til med længsel længe, de sidste mange måneder har han næsten dagligt sagt: ”Det er min føøødselsdag” – og så bliver der leget fødselsdag, pakket gaver ind og lavet legelagkage. Og nu hvor dagen så endelig oprandt, var jeg faktisk helt nervøs for at det ville blive en skuffelse for ham, men han klarede dagen rigtig fint. Det første han spurgte om, da han vågnede, var hvornår vi skulle have lagkage. Og han var lidt skuffet over ikke at få det til morgenmaden. Jeg tror faktisk lagkagen var det han havde set allermest frem til.

Fødselsdagen blev fejret med hele familien i sommerhuset, Mormor og Morfar havde overnattet fra dagen før, og resten af familien kom til frokost. Magne spiste stort set ingenting hele dagen, bortset fra lagkagen som han spiste koncentreret, og bagefter tilkendegav: “det var en lækker lagkage, mor”.
Lagkage med jordbær marineret i hyldblomstsaft, som Magne havde lavet sammen med Farmor og Farfar
Chokoladelagkage – lavet på ordre fra Magne

Selvom Magne ikke fik voldsomt mange gaver, havde vi spredt gavegivningen ud over dagen, så det gav bedre tid til ro og fordybelse omkring gaverne. Han fik nogle rigtig gode gaver, som alle straks blev taget i brug.

Pakker gaven fra bedsteforældrene ud

Ligesom sidste år synes jeg der er sket utrolig meget siden vi fejrede ham sidst.Det er helt anden måde man kan snakke med ham på nu, og særligt en anden måde han leger på. Han er (igen) blevet rigtig god til at lege alene, men er også begyndt at sætte større pris på at lege med andre børn – og ikke bare ved siden af. Det er stadig rolle/kopilege som er det helt store hit, og stadig ikke så meget legetøj. Han er virkelig god til at finde på lege, super opfindsom og har mange sjove idéer, hvilket gør ham sjov at lege med. Han snakker stadig som et vandfald, og vi bliver bombarderet med en regn af spørgsmål for tiden. Om vitterligt alt. Men han er i det hele taget meget nysgerrigt anlagt, og det er umuligt at gemme noget for ham derhjemme, uden at han finder det. Han elsker at læse børnefagbøger – egentlig om hvad som helst, da alt nyt er spændende, men de bøger han vender tilbage til er oftest bøger om maskiner, skibe og kroppen. Han er også interesseret i bogstaver, og kender allerede en hel del af dem, ligesom han ved hvad de fleste familiemedlemmer samt børn og voksne i vuggestuen starter med. Alligevel udtrykte han lidt bekymring forleden dag over at han ikke kendte alle bogstaverne, for så blev skolelæreren måske sur når han startede i skole? Heldigvis er der længe til skolestart, foreløbig venter børnehavestarten efter sommerferien, og den er han i den grad klar til. Han trænger efterhånden til nye udfordringer. Finmotorisk er han rigtig godt med, elsker at lave puslespil (og efter nogle gange klarer han selv dem på 20 brikker) og er så småt begyndt at lege med Lego (”det svære Duplo”, som han kalder det). Grovmotorisk er han stadig lidt forsigtigt anlagt, selvom han er blevet rigtig glad for at slås og tumle i vores seng – ofte udvikler det sig dog hurtigt til en leg i stedet, hvor dyner forvandles til muldvarpeskud eller sneglehus, eller Asgers sengerend rulles sammen og bliver til en skraldebil. Han er også blevet rigtig glad for musik og sange, og kender rigtig mange sange efterhånden, og er så god til at synge, at han indimellem kan lære os nogle af sangene fra vuggestuen som vi ikke kender. Han opfinder også tit sine egne sange, ligesom han i øvrigt at begyndt at opfinde mange af sine egne ord – så snakker han ”engelsk”.

Af os fik Magne en masse Brio-togbane, købt brugt på dba.dk, som vakte stor lykke og allerede er blevet leget meget med.

 

This article has 6 comments

 1. FrkTURKIS Reply

  Tillykke med din lille, store dreng! Så er det børnehavetid og vupti så går han i skole – sådan føles det i hvert fald for undertegnede, hvor storebror begynder i skole og lillebror i bh efter ferien!
  Bedste hilsner herfra*

 2. Kahr Kreation Reply

  Tillykke med den store lille mand. 3 år er bare helt specielt. Det er den første fødselsdag, de virkelig kan varme op til – over laaaaang tid. Jeg trak lidt på smilebåndet over at han stort set kun spiste lagkage. Det ville da også være ærgerlig hvis han havde spist sig mæt i alt det andet.
  Kh Line

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Tak 🙂 Det er nemlig ret hyggeligt når de begynder at se så meget frem til noget – han snakker allerede om hvornår han har fødselsdag igen 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *