Når tingene ikke går efter planen…(og lidt om stofkøb)

Bloggen er ved at strømme over af indlæg om “gamle” kreationer – og det var egentlig ikke planen at de skulle udgives så tæt på hinanden. Det var heller ikke en del af planen at drengene og jeg skulle ligge syge her midt i ferien med snot og ondt i halsen, men sådan gik det desværre alligevel. Vi har været ramt siden i torsdag, men nu er vi heldigvis nogenlunde ovenpå igen. I går tog far og Magne på telttur, mens Asger og jeg hygger os herhjemme. Derfor er der desværre ikke meget nyt at vise frem, da jeg har brugt de sidste dage på dels at sove, dels at tage mig af pylrede børn.

Men lidt stof kan man jo godt kigge på alligevel, og drømme om nye projekter. Der findes efterhånden utrolig meget printet jersey til drengene, og også rigtig meget fint imellem. Men jeg har det lidt blandet med alt det jersey med motiver på. Når jeg ser det på blogs eller i stofbutikker, falder jeg ofte for det med det samme. Men samtidig synes jeg man ser rigtig mange af de samme prints rundtomkring, og der sker ofte så meget på stoffet at det bliver for mønstret at sætte det sammen med andet, og så synes jeg kreativiteten og det sjove forsvinder lidt. Men på den anden side så ved jeg også at Magne sætter pris på noget tøj med sjove og seje motiver på. Og så er der det med motiverne og farverne. Skal alt til drengene være blåt eller grønt? Og med biler, farlige dyr eller dinosauruser? Inden jeg fik Magne var jeg helt sikker på at hans tøj ikke skulle være for “kønnet”, men bare “børnet”, men faktisk er det svært at finde noget printet stof som ikke er meget “piget” eller “drenget” synes jeg. Og helt ærligt, når jeg ved Magne vil blive vild med en bluse med biler på og mindre begejstret for en med elefanter (el. lign.), ja så går jeg oftest efter det der gør ham glad. Så selvom intentionerne var ikke at købe nogle med prints, jeg ikke kunne sætte sammen med andet, og prøve at købe noget der ikke var stereotypt drenget, ja så gik det ikke helt som planen…. Her kan ses de køb der blev klikket hjem, og så jeg glæder mig meget til at modtage.

Hvordan har I det med printet stof? Og hvad køber I til jeres drenge?

This article has 16 comments

 1. Tanker fra Anker Reply

  uhh, jeg har også sådan et had-kærligheds forhold til printet jersey. Ender med at købe noget, og også sy noget i det, men oftest synes jeg min dreng er smartest i det mere nedtonede tøj og ender med at give ham det på. det er stadig mor der bestemmer :-). Når det så er sagt, så er jeg vild med printet med gravemaskiner… 🙂

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Ja, sådan har jeg det nemlig også. Det er bare også lidt kedeligere at sy det nedtonede synes jeg, eller så skal i hvert fald finde på andre finesser og enkele detaljer, så bliver det mere de små ting der tæller. Det med gravkøer er jeg også helt pjattet med – lige et print efter mit hoved, enkelt og i en skøn farve 🙂

 2. Anne/FruFlittig Reply

  Jeg elsker prints, men kan sagtens være kræsen hvilke prints jeg kan lide 🙂 Jeg kan godt lide farver og spræl, men oftest sammensat med ensfarvet…

 3. Linsens Reply

  Øv at I er syge i ferien:( så rigtig god bedring til jer.

  Åh, her var der samme intentioner, langt hen af vejen har jeg også kunnet holde dem.
  Jeg fik Anker lige i retro bølgen og han har haft meget farverigt tøj med æbler og alt det andet der hørte sig til i 2011!
  Disney print var bandlyst!
  Idag har jeg et kæmpe behov for ro i drengenes tøj, vi kører stilen med grå, marine blå og striber, striber og atter striber!
  For striber er jo nærmest det eneste alternativ der er i drengegarderoberne!

  Dog køber jeg mere og mere til Anker som han bliver glad for, tshirts med en tiger og andre lidt mere farverige prints!
  For jeg må indrømme at det kan godt være jeg har en ide om hvad der er god smag, men allerhelst vil jeg jo også bare gerne gøre mine drenge glade;)

  • Linsens Reply

   Hov, glemte helt at spørge hvor du har fundet det fine stof henne?
   Det med værktøjet er da total sejt, tror det både kan falde i mors og drengenes smag;)

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Mange tak for din kommentar. Det er sjovt som man kan ændre sin smag hurtigt. For mig tror jeg også det handler om at Magne nu er blevet ældre, og jeg tror jeg synes det meget farverige og printet primært hører de allermindste til. Men samtidig elsker jeg også at sy tøj til ham, som han sætter særlig pris på – og det er altså oftere tiger, seje maskiner el. lign. end ensfarvet 😉 Og jeg tror i øvrigt han sagtens synes at tern, striber og print kan sættes sammen.
   Stoffet med værktøj er herfra: http://www.stofogko.dk/ – de har 10% rabat indtil i dag (så undskyld det sene svar!), der står at stoffet er marineblå, men det ser mere gråt ud på billedet, så er rart spændt på at se det i virkeligheden. De andre stoffer er herfra: http://www.shop-020.de/shop-Lieblingsstuecke.html

 4. Boldreels kreative hjørne Reply

  Super fede prints du har fundet.. jeg er blevet bedre til at bruge stof med print.. men det bliver oftest nedtonet med noget ensfarvet.

  Casper er heldigvis rigtig glad for dyr, så han bliver glad for en bluse med elefanter eller tigere. :o)

  Trist at I har været ramt af sygdom, Håber at I er ovenpå igen

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Mange tak – glæder mig også til at modtage dem 🙂 Magne er også glad for dyr, selvom maskiner er det sejeste, men så tit prints med dyr, kan blive lidt for nuttede eller babyede.

 5. Pia (KreativePips) Reply

  Jeg har ikke rigtig noget “tema” for drengenes garderober, så hvis jeg kan lide printet køber jeg det 🙂 Jeg har også købt det med dinoerne 🙂 vh Pia

 6. FrkTURKIS Reply

  Ja, jeg synes nok, at collagerne kom ret hurtigt – men fine er de 🙂
  Og skønt drengestof. Jeg har dino-stoffet i en anden farvekombi – men ja, jeg synes, at det begynder at blive lidt svært med print til Magnus på 6 år, hvor det skal være drenget og sejt – uden at blive for “lille-dreng-biler” 😉

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Hehe, ja nemlig. Jeg troede jeg kunne “købe” mig noget tid på den måde, og så efterfølgende vise alle de kreationer frem som jeg havde lavet i mellemtiden. Men sådan gik det ikke helt, men håber der når at komme lidt inden måneden er omme 🙂

   Ja, kan godt forestille mig at det bliver sværere og sværere med tiden, synes allerede nogle prints er for “pattede” til Magne og han er kun lige 3 år 😉

 7. Pingback: Seje og kedelige stoffer | Hyggefabrikken

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *