Nuttet undertøj til en dyreglad dreng

Vi har næsten dagligt en krise herhjemme fordi Asger gerne vil have tøj på med nuttede dyr. Og tøj med nuttede dyr fylder desværre alt for lidt i hans garderobe. Asger er jo lillebror, og også mindste drenge i rækken af fætre og grandfætre, så han arver det meste af sit tøj, og det er yderst sjældent, at han får nyt tøj. Hans tøj består derfor af præferencer fra 4 andre drenge, og her er det særligt maskiner, biler og farlige dyr som viser sig på tøjet. Asger har særligt et ønske om (næsten dagligt) at få underbukser på med nuttede dyr på, og da han kun har ét par underbukser med dyr, der tilnærmelsesvis kan kaldes nuttede, giver det ofte frustrationer og ærgrelser. Heldigvis er Magne sød, og låner ham gerne sine underbukser med nuttede dyr, men han har også kun to par. Derfor tænkte jeg, at gøre en undtagelse og købe nogle nye underbukser til Asger med nuttede dyr, selvom han egentlig ikke mangler undertøj. Det viste sig i den grad at være svært, drengeundertøj er alt andet end nuttet. Faktisk er drengetøj i det hele taget alt andet end nuttet. Men så er det jo godt, at jeg kan sy selv. Jeg gik på jagt efter noget nuttet stof, og det var heldigvis noget nemmere. Nu er Asgers definition af nuttet måske ikke helt i tråd med den gængse opfattelse af nuttet. På toppen over nuttede dyr er skildpadder, orme og snegle, altså hundehvalpe og andre lodne dyreunger synes han også er ret nuttede, men spørg man ham om de mest nuttede dyr, er det som regel en af de tre førstnævnte. Derfor var stoffet med skildpadder helt perfekt.Heldigvis blevet undertøj meget vel modtaget af Asger, som straks tog det på selv. Siden har det allerede været vasket et utal af gange, og der opstår en ny krise når undertrøje eller underbukser ikke er rene. Så måske må jeg igang igen, der er stadig en del tilbage af den meter jeg købte (endda til 65 kr.). Men så er der trods alt lidt færre dage med kriser.

Nuttet type

Stoffet er lidt “baby-agtig” synes jeg, men til undertøj synes jeg sagtens det kan gå til en 3-årig. Asger har dog indgivet et ønske om også at få en bluse og t-shirt i stoffet, og siden han er så glad for stoffet, kan det godt være at jeg efterkommer ønsket.

Undertøjet er som altid syet efter MiniKreas mønster, og som man måske kan se på billedet, så passer det bare rigtig godt til mine drenge. Jeg synes også det er relativt nemt at sy, omend der er lidt mange skift mellem overlocker og symaskine, og en del hel der skal lægges op med tvillingenålen. Men jeg synes det er en hyggeligt projekt, og er glad for at se, at drengene altid selv vælger de hjemmesyede underbukser først, når de tager tøj på om morgenen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *