Stribede silkebukser

Tilbage i maj købte jeg stof til et par lette silkesommerbukser som skulle bruges i det dejlige sommervejr. Stoffet købte jeg på nettet, og da det kom frem, var det ikke helt så tyndt og let som jeg havde regnet med. Og det var måske meget godt, for de lette “sommer”bukser er jeg først blevet færdig med nu. De er syet efter et Onion-mønster, som jeg før har brugt. Denne gang har jeg dog sat elastik i linningen i stedet for lynlås bagpå. Det har jeg gjort af flere grunde. Dels for at de skulle være hurtigere at sy, og mere behagelige at have på. Dels fordi jeg synes det kan blive lidt for “damet” med sådan en lynlås bagpå. Jeg fik dog ikke beregnet ændringerne rigtigt i første omgang, og endte med en masse ekstra arbejde og opsprætning, så fortrød at jeg ikke bare satte lynlås i.

Indvendige lommer og læg
Jeg har lagt dem op for neden med skråbånd, og også sat skråbånd over syningen indvendigt ved linningen.


De er super dejlige at have på, og relativt nemme at sy. Jeg overvejer lidt at kaste mig ud i et par i en blødere variant i jersey.

Men hold op hvor er det svært at tage gode billeder af voksentøj, og særligt af sig selv i det.

This article has 8 comments

 1. Kahr Kreation Reply

  Hvor er de skønne! Og sikke nogle dejlige detaljer – det sætter lige prikken over i’et 🙂 Jeg har siden januar været ved at sy et lignende par, men gider heller ikke lynlåsen. Har dog ikke regnet den ud endnu, så jeg er meget interesseret i at høre dine ændringer, så de passer til elastik 🙂
  Kh Line

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Mange tak. Jeg har syet læg foran, men ikke indsnittene bagpå. Jeg har så brugt taljestykkerne fra mønsteret foran, men bagpå har jeg selv tegnet det, der har jeg bare målt hvor stort stykket skal være på bukserne, og så tegnet ud fra taljestykkerne foran. Giver det nogen mening?
   Jeg har en 5 cm bred elastik (den bredeste jeg kunne finde), men skulle jeg gøre det om ville jeg finde en bredere elastik eller gøre taljestykket mindre, så elastikken kunne sys fast i en pyntestikning øverst. Giver det mening? 🙂
   Håber du kan bruge det til noget. Ellers er du selvfølgelig velkommen til at skrive igen.

 2. Mette B Reply

  Hvor ser de lækre ud – og silke er jo bare fantastisk at have på. Det er nogle rigtig fine detaljer, du har lavet – jeg er sikker på at de giver ekstra daglig glæde, når du bruger bukserne:)
  Jeg synes også, at det er sværere at fotografere voksentøj – måske er voksne mere selvbevidste (læs-nervøse og kritiske) når de står foran kameraet?

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Mange tak – ja, silke er skønt 🙂 Dette er dog en blanding med bomuld i, som gør dem lidt stivere, men stadig skønne.
   Jeg tror helt sikkert det spiller ind at man som voksen er meget mere bevidst om kameraet – og så er det en udfordring at tage billeder af sig selv 😉 Men derudover er det bare også helt praktisk sværere at få et par store bukser til at være på billedet.

 3. Karin Ea Reply

  Ej hvor er de fine 🙂 Det stof er bare alt for lækkert og bukserne ser virkelig flotte og rare ud 🙂
  Mvh
  Karin

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *