Vi får primært vores grøntsager fra Københavns Fødevarefællesskab, det betyder at de er både danske og økologiske, og dermed altså også grøntsager i sæson. Fra efteråret til starten af foråret er det primært kål og rodfrugter af enhver art, og en hel del svampe og æbler. Men imellem kan det være svært at finde på nye retter, når udgangspunktet ofte er det samme. Særligt rødbederne drukner vi ofte i, egentlig kan jeg rigtig godt lide rødbeder, men de skal have længere tid end de fleste andre rodfrugter og er derfor lidt besværlige, desuden synes jeg at rødbeder gør sig rigtig godt til kød, men det spiser vi bare ikke særlig meget af.
I går fik vi så et kg. rødbeder og 1 kg. gule beder (som stort set er det samme, bare gule), så derfor skyndte vi os at sylte nogle. Nu er masser af syltede rødbeder på glas, og det er slet ikke så tosset ovenpå en ellers kedelig leverpostejsmad.
Men vi har stadig en hel del rødbeder, hvad skal vi bruge dem til? Hvordan bruger I rødbeder?
Vi laver ofte blandede rodfrugter i ovnen i lidt olie og laver også mos med blandede rødder, begge dele er et hit hjemme hos os 🙂
Rodfrugter i ovnen er også en klassiker herhjemme, men sidst på sæsonen er jeg altid lidt træt af det, og har brug for lidt fornyelse 🙂
Jeg er også med i Kbhff, og vi drukner også i beder. Jeg er ikke særlig glad for rødbeder, men har fundet ud af, at vis man skærer dem i små tern, er de et dejligt sprødt indslag i f.eks. en bulgursalat.
Jeg har fået fif’et med rå rødbeder af flere nu, så det må jeg prøve af snart. Forleden dag bagte rødbederstave og spiste dem med en creme af græsk yoghurt, hvidløg og parmesanost, det var ret populært hos store og små 🙂
Nu er vi så ved at drukne i hvidkål. Mon du har nogle gode råd til det? 😉