Asger 2 år!

I fredags blev Asger 2 år, selvom han selv siger “Asger fire år!” når man spørger hvor gammel han er. Tænk at der er gået to år siden at vores familie blev beriget med endnu en dejlig dreng. Han er altid glad og mild, og elsker at putte, kramme og uddele våde kys. Han elsker når der sker noget nyt, men stadig gerne i små doser. Han er altid frisk på at komme med på en lille tur, og hvis når går uden ham – om det så bare ned med en skraldespand – bliver han sur. Han er stadig meget betaget af brandbiler, og elsker at lege med biler i det hele taget. Når han har spist sin mad, skubber han resolut stolen ud og siger med en entusiasme og glæde: “lege biler!”. Hver dag. Når vi henter han vi vuggestuen, siger han: “hjem lege biler”, og når vi skal afsted til vuggestuen siger han: “lege vuggestue biler”. Når han kommer ned fra sin stol, eller hjem, løber han tilfreds hen til sine biler og messer kærligt “biler, biler, BIIIILER!”. Jeg elsker den glæde og tilfredshed han kan have med de små ting i livet, og hvordan han hverdag kan glædes over de samme ting.

Her i ferien er sproget også virkelig begyndt at myldre frem, og det er så hyggeligt at føre små samtaler med ham. Han er en meget nysgerrig og åben dreng, men er også begyndt at være mere forsigtig og bange for en masse ting, og det kan være alt fra små dyr til toge fra gamle dage. Motorisk er han rigtig godt med, løber fint, spurter af sted på sin lille cykel, går op af stejle skrænter og kravler op af stiger. Selvom han er bange for mange ting, løber han gerne langt væk fra os på legepladser og undersøger på egen hånd. Generelt er han rigtig god til at underholde sig selv.

Asger 2 år

På Vandlegepladsen – og på vej ud efter is

På dagen startede vi med dejlig morgenmad – havregrød med friske bær, friske bagte boller og chokoladecrossainter, og appelsinjuice, lige noget for Asger. Vi gav ham en bilgarage og Magne havde valgt en politibil til ham, som blev meget godt modtaget (og siden sloges drengene om den). Efter morgenmad tog drengene og jeg på Vandlegepladsen i Fælledparken sammen med min mor. Asger elsker nemlig at soppe! Virkelig hyggelig tur. Resten af dagen hyggede vi derhjemme. Efter tidlig aftensmad, gik vi en aftentur ned for at købe is – og så var den fødselsdag slut. Jeg tror Asger var ret tilfreds.

Om lørdagen havde vi så inviteret familien til boller og lagkage. Udover de traditionelle lagkage, lavede vi også en vandmelonsbrandbil, som faktisk var så populær at de mindste børn slet ikke spiste lagkage. Efter gaveoppakning, bolle- og lagkagespisning lavede vi nogle brandmandslege, med inspiration fra Magnes brandmandsfødselsdag.

Asger pakker brandbil udLagkage og vandmelonsbrandbilAsger puster lys ud

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *