Babytøj af rester

Jeg syr meget i jersey, og har derfor rigtig mange små jersey-rester. Jeg prøver at få brugt resterne til t-shirtærmer eller underbukser, men jeg har stadig rigtig mange rester. I takt med drengene vokser bliver det naturligt også sværere at få udryddet resterne, der skal simpelthen for meget stof til et stykke tøj i str. 104 eller 122. Derfor tænkte jeg at nogle af resterne kunne blive til babytøj. Foreløbig er der kommet dette sæt til. Et par små stribede bukser og en slå-om bodystocking. Slå-om bodys er helt geniale til de helt små babyer, så der ikke skal noget over hovedet, og derfor havde jeg også en idé om at sætte en større produktion af slå-om bodystockings i gang. Det bliver vist ved idéen, for den var godt nok irriterende at sy. Særligt det laaaange stykke ribrouleau og herefter de urolig mange trykknapper der skulle i. Og da jeg endelig var færdig, og nogenlunde tilfreds, og åbnede og lukkede bodystockingen et par gange, faldt de fleste knapper af! Jeg forhørte mig i Stof2000 om knapproblemet, og fik den besked, at sådan var det med de knapper, man skulle åbne ved at putte neglene ind mellem knapperne og IKKE hive i knapperne. Men jeg synes ikke rigtig at jeg kan bede modtagerne om forsigtigt at lirke knapperne op når de skal skifte en skrigende baby. Er der nogle af jer der har bedre erfaring med isætning af trykknapper eller andre mærker?

Men bukserne blev gode.

This article has 7 comments

 1. Pia lindehøj Reply

  Jeg har også forsøgt med pryms plastikknapper og de ødelagde bare tøjet fordi de var for stramme, har hørt man skal hælde kogende vand over knapperne før brug, men ved ikke om det virker. Jeg Prym selv pryms metalknapper, de virker 😉

  • Sofie Sol Reply

   Tak for svaret, Pia. Jeg tænker om kogende vand ikke smelter plastikknapperne? Det må prøves. Ellers må jeg holde mig til de lidt mere kedelige metalknapper – tilgengæld virker de 😄

 2. Maria Reply

  Jeg tror desværre, det kræver en (dyr) knap-presse (og ikke bare en tang) for at få dem til at sidde ordentligt fast. Det er i hvert fald min erfaring med plastknapperne fra Kam.

 3. Pingback: Babysæt med bodystocking, bukser og hue med biler og striber

 4. Irene M. Gahrn Reply

  Har fået af vide at man kan komme fliseline ind under de knapper så det gør stoffet stærkere.

 5. Helle Vienberg Reply

  Må jeg spørge hvor du har fået et snitmønster til en slåombody?

  • Sofie Reply

   Hej Helle,
   De er fra Ottobre Design. Kan desværre ikke huske hvilket nummer, men de har haft flere slå-om bodyer gennem tiden.

   Mvh Sofie

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *