December

December var en skør måned, først hæsblæsende travel, så i helt langsomt tempo. Og selvom det virker allerede langt væk, har jeg alligevel lyst til at poste et indlæg om det.

DSC_1431

Lygtefest i Magnes skovbørnehave

De første 21 dage var der fart på. Jeg fyldte 30 år, min mor havde fødseldag og vi var til fire forskellige arrangementer i vuggestue og børnehave. Og så var der var eksamensopgaver der skulle skrives (mig) og eksamensopgaver der skulle vejledes i (manden), og som der i alle tilfælde var blevet begyndt på for sent. Det var et ret komprimeret forløb hvor også aftener og weekender til sidst måtte tages i brug. Men vi kom i hus med det hele. Derudover havde jeg som altid lidt for høje ambitioner om hvad jeg ellers skulle nå af hjemmelavede julegaver, julebag, hjemmesyede julebluser til drengene, juleklip med børnene, pynt til julebordet og hjemmelavede gaver fra børnene. DSC_1499 Sofie 30 år lagkageMidt i december måtte jeg erkende at jeg var nødt til at sænke ambitionerne, julebluserne blev købt i H&M og der blev lavet lidt færre hjemmelavede gaver. Vores juleplaner blev ændret kort før jul, så i stedet for at holde jul hjemme, holdt vi istedet hos min søster. Selvom det medførte en del snak, gav det i sidste ende lidt mere tid at vi ikke skulle gøre hjemmet helt klar til juleaften. Jeg fik dog alligevel produceret en del hjemmelavede julegaver, mere om det i et andet indlæg, og der kom også hjemmelavede gaver fra børnene under juletræet. Vi fik pyntet op, omend vores udvalg af julepynt stadig er beskedent. En del juleknas fik vi da også produceret: jødekager, (spelt)pebernødder (endda to gange fordi de var så gode), vanillekranse, peberkager og Rocky road (også af to gange, for nøj de var gode!). Ligesom der blev spist risengrød, efterfølgende klatkager og æbleskiver. Og synger virkelig mange julesange, tror den med nissen på loftet blev sunget ca 10 gange dagligt, da den også ofte blev “bestilt” til godnatsang. Så selvom jeg havde endnu mere jeg gerne ville have nået, så fik vi altså julet en hel del, og drengene elskede det. DSC_1381 DSC_1352 DSC_1394Julegaver laves af børneneEt lille juletræ skulle vi jo også have, selvom vi ikke skulle være hjemme juleaften, og Magne pyntede hele træet selv (pånær en enkelt stjerne som Asger satte på). Istedet dansede vi om det lillejuleaften, efter vi havde spist flæskesteg, som vi gør hver lillejuleaften.

Vores lille juletræ og en stolt MagneSelve juleaften var virkelig hyggelig og vellykket. Drengene nød det hele, dansen om juletræet, gaverne, maden og selskabet. De fik rigtig gode gaver, og gik straks igang med at lege med dem, så vi valgte faktisk at gemme nogle stykker til dagene efter, så de kunne fordybe sig i gaverne i stedet.

DSC_4432

Magne, Asger og manden til juleaften (foto taget af min svoger)

Hvor den første del af december havde været travl, og dagene op til jul var fyldt med aftaler og forberedelser, så efter var tiden efter jul tilgengæld helt nede i tempo. Vi brugte de fleste dage hjemme til koncentreret hygge og nærvær, leg med de nye julegaver, boglæsnig, spil og en ihærdig indsats for at få gjort bugt med juleknasen. Alletiders juleferie! Derfor forstod jeg også godt at Magne måtte græde mange tårer da vi efter nytår pakkede julepynten ned og gjorde klar til hverdagen. Han sagde grådkvalt farvel til julepynten mens han lagde det i kassen, og vi måtte tage en sidste dans om træet inden vi smed det ud. For at runde julen af på en god måde brugte vi feriens sidste dag på at lave en bog om vores jul, Magne tegnede, klippede billeder ud og klistrede ind, og jeg skrev tekst til, dikteret af Magne. Han spørger stadig hvornår det er jul igen, men nu er han mere begyndt at se frem til fastelavn.DSC_1571DSC_1571

This article has 1 comments

  1. Pingback: Hjemmelavede julegaver - Hyggefabrikken

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *