Når det er weekend kan vi godt lide at gøre lidt særligt ud af morgenmaden, i hvertfald en af dagene. Efter jeg er begyndt at spise glutenfrit er det blevet lidt vanskeligere med vafler eller pandekager, men heldigvis ikke umuligt. Disse morgenmadscookies er dog et godt, og lidt sundere alternativ. Og så er de hurtige at smække sammen, og så kan de passe sig selv i ovnen mens man lige spiser lidt yoghurt eller laver grød til børnene. Umiddelbart er morgenmad og cookie to uforenelige størrelser, i hvert fald hvis morgenmaden skal være nogenlunde sund og nærende. Og måske er ordet “cookie” også lidt misvisende, drengene blev i hvert fald lidt skuffede da de satte tænderne i dem. Ikke fordi der er noget galt med smagen, men de er ikke sukkersød som almindelige småkager. De minder måske mere om en blanding af en bolle og en müeslibar. De er super gode til morgenkaffen, men fungerer også rigtig godt som et lille mellemmåltid eller til den lille sult. De er god lige at stikke drengene hvis de bliver sultne inden frokost eller som et sødt, men sundt indslag i madpakken. Og så er de hurtige at lave. De kan holde et par dage.
Glutenfri morgenmadscookies
10-12 cookies
Det skal du bruge:
- 1 dl kokosmel
- 1 dl peanutbutter (eller anden nøddesmør)
- 1/4 dl honning eller sirup
- 1 banan
- 1 æg
- 1 tsk vaniliepulver
- 1 dl havregryn (evt. glutenfri)
- 1 dl quinoaflager
- 1 tsk bagepulver
- salt
- 2 spsk chiafrø
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader
- Rist kokos gyldent på panden og stil til afkøling
- Mos bananen og blandt godt rundt sammen med peanutbutter, honning, æg og vanilie
- Tilsæt quinoa, havregryn og bagepulver
- Vend det hele med chiafrø og (afkølede) kokosmel
- Bag i 15-18 min v. 175 grader
- Afkøl på rist og nyd
God fornøjelse 🙂
Pingback: Sunde havregrynskager med chokoloade - Hyggefabrikken
Pingback: Eftermiddagscookies med cashewbutter og appelsin - Hyggefabrikken