Hjemmelavet funktionel køjeseng

I sommerferien havde vi godt en uge hjemme, og meget af den tid blev brugt på at give drengenes værelse en tiltrængt opdatering. Asger trængte til at komme ud af tremmesengen og tøjet kunne ikke længere klemmes ned i de små kommoder. Vi snakkede længe frem og tilbage om forskellige løsninger til værelset. Jeg havde en idé om forskudte køjesenge med skab under, inspireret af nogle senge jeg havde fundet på Pinterest (se min opslagstavle med senge her). Selvom min mand godt kunne se både det smarte, flotte og hyggelige i løsningen, var han svær er få med på ideen om at han skulle lave sengene. Vi havde næsten opgivet projektet, fordi min mand var for usikker på det, indtil jeg fandt en ret fin vejledning på en køjeseng som man selv kunne bygge (kan findes her). Med den i hånden (eller på computeren), blev det noget nemmere at håndtere, og selvom vores seng er endt med at være noget anderledes. Jeg er glad for jeg fik overtalt min mand, og han er også ret stolt af resultatet.

Sengen er bygget så der kan stå to Ikea Stuvaskabe under den øverste køje, under den nederste køje er der plads til tre store ølkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg. I skabene er der plads til alt børnenes tøj, sengetøj, udklædningstøj, kreating og vi har endda stadig en tom hylde. I ølkasserne er der alt deres briotog, Duplo og biler.

For enden af køjesengen har vi lavet en klatrevæg, som Magne synes er megasej, og som han selv kan kravle op af, men ikke ned af endnu.

IMG_9779 IMG_9801

Drengene har fået hver en kasse over deres senge til hyggeting, små skatte og et glas vand til om natten. Asgers kasse hang først i hans hoverende, ligesom Magnes, men han blev ved med at banke hovedet ind i den, når han væltede rundt inden han skulle sove. Så nu er den placeret sikkert i fodenden. Derudover pynter drengenes flagranker og sengerande i sengene.Magnes køje Magnes overkøje hjemmelavet køjeseng forskudtIMG_9770

Både vi og børnene er blevet rigtige glade for sengeløsningen. Den er super praktisk fordi den kan rumme så mange ting, udover sovepladser. Det forskudte gør desuden at der kommer til at være en sofafunktion i den nederste køje, hvor det er hyggeligt at sidde og læser bøger og godnathistorier. Drengene leger meget i sengen i løbet af dagen, og vilde med brandmænd som de er, er det fedt endelig at have fået en stige på værelset.

Asgers underkøje forskudt køjeseng

Som ekstra bonus er begge drengene begyndt selv at stå op, istedet for at ligge og kalde på os. Hvis de vågner samtidig kan vi høre dem lege på værelset eller i stuen indtil de bliver sultne og vækker os ved at kilde os under tæerne.

En brandmand og Supermand i køjesengen. Billedet er taget fra Copenhagen Pride, og børnene leger at de laver optog og sidder oppe i en lastbil :)

En brandmand og Supermand i køjesengen. Billedet er taget fra Copenhagen Pride, og børnene leger at de laver optog og sidder oppe i en lastbil 🙂

 

This article has 11 comments

  • Sofie Sol Reply

   Mange tak. Ja, vi er også rigtig glade for det, når man ikke bor så stort må der tænkes kreativt 😉

  • Sofie Sol Reply

   Mange tak 🙂 Ja, der er virkelig meget leg i den. Det er skønt. Vi har tit snakket om at vi ikke havde nok drengene kunne kravle på, men det har de nu. Og bliver de modigere kan man også nemt hoppe fra over- til underkøje.

 1. Line Reply

  Hvor er det fedt! Med så højt til loftet har I jo også alle muligheder for at udnytte i højden. Et stort skulderklap til dig for din vedholdenhed og er til din mand for at have skruet hænderne godt på 🙂

  • Sofie Sol Reply

   Hehe, tak. Ja, vi er også blevet godt tilfredse alle sammen. Og det er nemlig en rigtig god udnyttelse af rummet, uden at man rammer hovedet mod loftet.

 2. Pingback: Kids Month - Børneværelset - Hyggefabrikken

  • Sofie Sol Reply

   Hej Per.
   Tak for din kommentar. Det er min mand der har lavet den, og han har desværre ikke tegnet noget eller skrevet noget ned 😉 Men hvis du følger linket her: http://www.juniorbusiness.dk/byg-selv-en-hoej-seng-til-boernevaerelset.html Vil du finde den vejledning vi gik frem efter. Min mand har bygget overkøjen efter samme princip som den i linket, men målene er anderledes, da de er tilpasset målene på Stuva-skabene, og så er køjerne i junior-længde. Underkøjen er bygget på samme måde, men benene i den ene ende er bygget sammen med stigen. Højden er tilpasset vores høje paneler. Håber det gav en smule mening? Muligvis kan jeg finde et billede af sengen under vejs i processen, hvis det er en hjælp.
   Venlig hilsen Sofie

   • Sofie Sol Reply

    Jeg har fundet nogle billeder der er taget undervejs, jeg kan ikke ligge dem her som kommentar, men du kan sende en mail på: sofiedanoe@gmail.com, hvis du er interesseret i dem.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *