Planlægning af efterårs- og vintergarderoben

Sommeren er heldigvis ikke helt slut endnu, men nu er efteråret lige om hjørnet, så jeg er gået i gang med  at planlægge efterårssyning og -køb til både mig selv og børnene. Asger er jo så heldig at arve fra 3 ældre drenge, så har mangler som regel ingenting. Magne har også overraskende meget arvet tøj, og masser af bluser jeg har syet i foråret. Da jeg får noget travlere i det semester, er det jo fint med overkommelige projekter, og for at sy det de faktisk har brug for, er jeg gået systematisk til værks til denne gang.

uldne underbukser inspiration efterårvinter 2015

Uldne underbukser fra sidste år – og stof til nye lange underbukser fra Stofdepotet

Magne mangler meget underbukser, og efter at have set mange fine par på Instagram, overvejer jeg nu om jeg skal kaste mig ud i selv at sy nogle til ham. Derudover mangler han et-to par lange uldne underbukser, det syede jeg selv til ham sidste år (se her), så det vil jeg også gøre i år. Asger kunne også godt bruge et-to par mere. Og muligvis også et par uldne undertrøjer mere hvis der bliver nok stof til overs. Magne har arvet vildt mange cowboybukser, men han er gladest for at gå i joggingbukser, så tror også jeg vil prøve at nå at sy nogle joggingbukser til ham, det bliver sandsynligvis efter Ultimatate Casual-mønsteret fra Ottobre, som er en favorit. Til de kolde dage i skovbørnehaven kunne det også være skønt med nogle varme sweatshirts, men det bliver kun hvis der er tid til overs (og det er der jo sjældent), for det han har flere arvede hættebluser. Men jeg drømmer om at sy sådan ulve bluse til ham, eller et joggingsæt med de fine pingviner.Efterårvinter 2015

Desværre har jeg ikke selv arvet en masse tøj fra nogen, og jeg mangler rigtig meget tøj. Når det er vinter elsker jeg at gå i tynde uldkjoler, men tre af mine yndlingskjoler er der kommet en masse små huller i. Jeg ved ikke om det skyldes vaskemaskinen eller møl. I hvertfald har jeg lyst til selv at prøve at sy en ny uldkjole. Derudover har jeg bestilt stof til at sy to sweatshirtkjoler, som jeg også tror bliver rare at krybe i, i de kolde måneder. Af det prikkede stof forestiller jeg mig at sy en Linden-bluse (eller lignende), som jeg forlænger. Lidt ligesom den stribede på billedet. Af det petroleumsfarvede tror jeg at jeg kaster mig ud i en Lola-kjole – det er den grå kjole på billedet og mønstertegningen. Kjoler efterår vinter 2015

Derudover vil jeg virkelig gerne have en ulden nederdel (ja, jeg elsker uld!), jeg tænker enten en Moss-skirt eller en nederdel ligesom den prikkede jeg har syet, men endnu ikke skrevet om. Jeg er bare lidt nervøs ved lynlåsen og finishen ved Moss-nederdelen. Og så vil jeg virkelig gerne sy en Morris-blazer. Det var også et sommerønske, men tror også den kunne gøre sig rigtig godt til en ulden nederdel eller cowboybukser, jeg er bare virkelig i tvivl om stoffet.

Nederdel og blazer efterår vinter 2015

Jeg drømmer også om at sy en Bettine-kjole, det er måske ikke den oplagte efterårs/vinterkjole, men jeg synes bare den er fin. Og med et par strømpebukser og cardigan, kunne den sikkert gøre sig godt til efteråret. Men det er jo også lige det med tiden…Bettine dress efterår vinter 2015

Hvad med jer, er I gået i gang med planlægningen, eller er det mere impulsivt?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *