Hvorfor blogger vi?
blog-keyboard-buttom
På universitet tager jeg bl.a. et fag der hedder “Digitale medier og kommunikation”, det er et virkelig spændende fag, fordi det får en til at tænke over mange af ens egne vaner og meget af det som man tager for givet, uden at tænke over det. Denne uges tema var blogging og sociale medier. En af teksterne havde den sigende titel “Why we blog”, da jeg så den på læseplanen så jeg frem til at læse den. Inden jeg læste den, gjorde jeg mig nogle tanker om hvorfor jeg blogger og hvorfor læser jeg med på blogs. Graden af hvor meget privat der bliver delt er selvfølgelig forskellig fra blog til blog, og jeg deler jo heller ikke særlige mange private ting. Men alligevel har jeg fornemmelsen af at jeg skriver ting, som jeg ikke ville dele med en bordmand til en fest. Så hvorfor hele verden? Og jeg kan blive forlegen når jeg møder nogle jeg kender som fortæller at de har fundet min blog, men hvorfor det? Den er der jo netop for at blive fundet.
Så hvorfor blogge? Det synes jeg der er flere grunde til:
Logbogsskrivning Bloggen erstatter ikke en traditionel dagbog, men kan hjælpe til at huske de små og store ting i livet. Her spiller fotodokumentationen en ikke ubetydelig rolle. Logbogskrivning er særligt god retrospektivt. De første ti måneder af Magnes liv, skrev jeg hver måned en månedsstatus over hvad han kunne. Måske var det ikke så interessant for mine læsere, men det er super rart selv at have nu. Ligeledes kan jeg godt lide at kunne se på hvilke projekter jeg har haft. Jeg har en idé om at alle altid når mere end mig, men det kan bloggen nogle gange afkræfte for mig.
Motivation/inspiration: Den afgørende grund til at jeg startede med at blogge, var for at få inspiration til kreative projekter. Det er stadig den afgørende faktor for mig. Bloggen er god til at motivere mig til at få projekter færdige, der skal jo være noget at vise frem.
Hyldest af hverdagen: Bloggen får en til at stoppe op og anskue hverdagen på en ny måde, det er ikke kun festerne og ferierne der får opmærksomheden. Jeg kan godt lide at huske på at nyde og hylde hverdagen, men jeg synes også det er rart at høre når andre råber højt om alt det der ikke er så nemt. Jeg prøver også selv ikke at vise en rosenrødt billede frem, men det kunne sikkert være mere nuanceret.
Fuck Janteloven Jeg er en ret beskeden person i den virkelige verden, og stormer ikke frem og viser alle og enhver hvad jeg har lavet eller bedrevet. Derimod bliver jeg ofte lidt forlegen når jeg bliver rost. Derfor synes det er rart at have et rum hvor jeg tør rose mig selv, og vise noget frem som jeg er stolt af uden selv at have lavet. Bloggen er netop god fordi læseren selv vælger til hvad de vil læse, og på den måde pådutter man ikke nogen noget. Og det er overraskende rart at få ros og søde ord med på vejen af folk man ikke ellers kender (så bliv endelig ved med det)
Fællesskab Mellem blogs med samme interessefelt opstår der et fællesskab, mange læser med på de samme blogs. Jeg er selv ikke så god til at få lagt kommentarer (men øver mig i det), men nyder alligevel at læse med på andre blogs som enten kan inspirere mig eller hvis liv jeg kan relatere til (primært småbørnsfamilier).
Frirum Bloggen er ens helt eget sted, og man bestemmer helt selv hvad man vil skrive om. Man behøver ikke tænke på konventioner, man behøver ikke at tænke på hverdagens sure pligter, man skal ikke poste nogle særlige indlæg for nogens skyld, man behøver ikke at tænke på om man er god nok.

Hvis du er kommet hele vejen igennem indlægget, synes jeg det kunne være virkelig spændende at høre hvorfor du læser blogs eller selv skriver blog.

This article has 6 comments

 1. Mille Reply

  Uha Sofie – sikke et spændende fag og også indlæg- det lægger op til en god snak! Jeg føler mig stadig ny i det her blogging- dine linjer ligner meget sådan jeg også har det. Det er en dagbog, der holder mig igang med det kreative og husker mig på hvad der sker i månedernes løb 🙂 jeg prøver at finde en balance, for jeg vil gerne give noget af mig selv og gøre det et personligt sted og samtidig er jeg også opmærksom på ikke at give for meget. Jeg har sjældent ansigter på- kun en sjælden gang for at det ikke bliver alt for kedeligt. Jeg synes det er sjovt at blogge lige nu, men jeg kender ikke dagen i morgen og jeg vil gerne kunne vælge til og fra. Jeg nyder at blogge og også kigge rundt til andre bloggere, rigtig meget. En ting der er vigtigt for mig er at bloggen ikke skal stresse mig, jeg sætter indlæg på når jeg har lyst og jeg skal kunne slappe af i at deltage og opleve ting uden altid at tænke på at skulle blogge om det:) nå, det blev en lang smøre- det var blot et par blogtanker fra mig:)

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Mange tak for dit indspark Mille, det er interessant at høre hvad andre tanker om det at blogge. Jeg synes det lyder som om vi har meget samme syn på det. Jeg er også meget bevidst om ikke at viser ansigter, kun på mig selv og Magne, og til nød min mand hvis han har givet tilladelse (hvilket han kun nødigt gør). Jeg tror du har ret i, at det er vigtigt at huske at være til stede i det man gør og oplever uden at tænke over om det kan blive til et godt indlæg. Sådan har jeg det især når jeg rejser, for jeg synes hurtigt man kan komme til at opleve hele rejsen gennem ens kameralinse 🙂

 2. Kahr Kreation Reply

  Ja det er et spændende indlæg. Jeg har tænkt meget over det på det sidste, hvad det er det giver mig og hvorfor jeg selv blogger. Jeg opdagede blogverden i forbindelse med indsamling af inspiration til forskellige projekter. Det virkede som et rigtig rart sted at være, så jeg tænkte at det ville jeg gerne være en del af. Mht hvad man skriver om, synes jeg, det kan være svært ikke at skrive for meget, for personligt. Men på den anden side er det jo også for en selv – og specielt her i starten hvor jeg endnu ikke har så mange læsere. Jeg kunne godt have brugt det som en dagbog over mine børns udvikling, for det har jeg ikke fået skrevet meget om. Det er sjovt det du skriver med at du bliver lidt flov når nogle du kender fortæller at de har fundet din blog. Sådan har jeg det også. Det er jo som et venskab, hvor man har noget specielt sammen, som andre ikke er direkte en del af. Men på den anden side lægger man jo ikke noget på nettet som der er nogen der ikke må se. Det var en ordentlig smøre. Men igen sikke et spændende emne. Tak fordi du deler 🙂
  Kh Line

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Hej Line. Tak for dit input også. Det er sjovt hvordan man kan blive forlegen over noget på nettet. Men jeg tror også det handler om ens “formål” med bloggen, jeg har altid tænkt at jeg bloggede for mig selv, en slags illusteret dagbog (der selvfølgelig ikke blev for personlig), men efterhånden som der kom faste læsere til, har min opfattelse ændret sig. Nu ved jeg at alle indlæg bliver læst, og det gør lidt en forskel for mig kan jeg mærke. Det var vist lidt et sidespor 😉
   Men tak for kommentaren 😉

 3. Praha Papers Reply

  Hello there, I really enjoy your blog and how it reminds me of when my sons were still little (they are now 3.5 and 6.5, so long past the sweet baby/toddler phases), while feeding my on-going curiosity about Scandinavia. I totally agree with all the reasons for blogging that you name — for me it is mostly a celebration of everyday life, which I really did not appreciate as much before I blogged/had a digital camera. I also enjoy having a glimpse into how people live elsewhere, which blogging provides in a unique way; especially I like seeing how family life looks in places like Finland, Sweden, Denmark. Tak for your inspiring blog and greetings from Canada, Ellen

  • Sofie (Hyggefabrikken) Reply

   Hello Ellen.
   Thanks for your comment. It’s really interesting to hear what other people like about blogging. It is so nice that blogging makes you enjoy the real life even more. I also enjoy to see the everyday life of people, and the “real” homes, so different from the polished homes in the magazines.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *