Søde babydrømme

Babyer sover 16 timer i døgnet (det står der i hvert fald i bøgerne), og så har de da krav på noget lækkert at sove i. Jeg har derfor haft gang i flere projekter der netop omhandlede dette. Men kun et af dem er blevet færdig.

Sengetøjet syede jeg nogle få dage før Magne kom til verden, og det var det allerførste han sov i.

Babysengetøj sy selv
Babysengetøj sy selv med tittekant

Jeg har ikke prøvet at sy med tittekant før, men jeg skal helt sikkert gøre det igen. Det er super nemt og tøjet får et flot, professionelt look. Stoffet har jeg købt i IKEA, 3 meter for 50 kr.!

To uger inden Magne kom til verden begyndte jeg at strikke et tæppe til ham. Jeg blev dog aldrig færdig med det, men strikker stadig på det når muligheden er der. Nu er jeg igang med sjette garnnøgle ud af ti.

strikket tæppe

Fordi jeg aldrig fik strikket tæppet færdig, tænkte jeg at jeg hurtigt kunne sy et tæppe i stedet. Jeg havde noget lyseblåt jersey med skyer liggende, som egentlig var tiltænkt et andet projekt, som jeg heller ikke blev færdig med, og jeg tænkte at det ville være fint som et barnevognstæppe. Jeg købte noget fleece til at have indeni, så det var blødt og varmt. Så lagde jeg ellers forside og bagside af tæppet og fleecen sammen, og begyndte at sy. Det kunne vel ikke være så svært, og jeg havde da også en forventning om at det ikke ville tage mange øjeblikke at sy. Men da alle tre stykker stof er elastiske, begyndte de med det samme at glide fra hinanden og meget af stoffet blev ikke syet med. Den hurtige løsning viste sig (igen) at være den langsomste. Nu har jeg sprættet op, klippet til, syet igen og sprættet op igen indtil tæppet nu er endt i skammekrogen. Så må vi se om jeg får mod på at gøre det færdigt, eller om jeg bare bruger det fine stof til noget andet.

IMG_6480

Det sidste projekt jeg er gået i gang med, er en sengerand i patchwork. Magne er snart ved at vokse ud af sin lift, som han indtil nu har sovet i. Så når han snart skal rykke over i sin egen seng, skal der være noget hyggeligt at kigge på. Jeg er endnu kun igang med klippearbejdet. Foreløbig har jeg klippet 71 ud af 108 firkanter.

firkanter-til-patchwork
firkanter til patchwork2

Til sidst kan jeg sige, at alle disse projekter der skal gøre Magnes drømme søde, ville være nemmere at realisere hvis han faktisk sov sødt! Alene at få skrevet dette indlæg, har været en proces på flere uger!

This article has 1 comments

  1. Pingback: Ønske to-do |

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *