Sommerferie – Berlin med børn

Midt i Juli tog vi alle fire en uge til Berlin. Det er faktisk vores anden gang i Berlin med børn, første gang dog kun med Magne (se her), og bestemt ikke vores sidste tur. Hold op hvor nød vi den tur alle fire. Storbyferie og(små)børn er ikke altid den oplagte cocktail, men Berlin er en skøn by både med og uden børn, der er mange gode oplevelser rettet mod børn, legepladser spredt med løs hånd rundt i byen, gode transportmuligheder (og der er kommet væsentlig flere elevatorer på metrostationerne siden vi sidst var der) og ikke mindst en god sommertemperatur – og det sidste er faktisk ikke uvæsentligt. Derudover er Berlin en mere rolig by end andre europæiske storbyer.Asger i lejligheden BerlinVi havde lejet en privat lejlighed i Friedrichshain gennem Airbnb. Jeg tror ikke vi før har været i Friedrichshain-kvarteret, og havde læst at det var det vildste partykvarter, hvilket gjorde os en smule nervøse. Vi faldt dog for lejligheden fordi den havde have, børneværelse og lå i anden baggård, hvilket betød at man ikke kunne høre larm fra gaden. (Og derudover var der ikke så mange valgmuligheder tilbage, da vi ikke var ude i særlig god tid). Lejligheden var helt perfekt for os og børnene. De elskede børneværelset, og den første dag vi kom sad Magne derinde og legede alene i mere end en time så Asger, manden og jeg kunne få en middagslur. Derudover havde lejligheden en have med trampolin i, som også hittede stort hos drengene. Og der var helt stille om aftenen – hvilket er mere end vi er vant til hjemmefra. Det var perfekt, og mere end vi havde turde håbe på. Når man er på storbyferie med børn, synes jeg det fungerer så fint at leje en lejlighed. Det var dejligt for manden og jeg at kunne sidde i haven om aftenen når børnene sov, dejligt at kunne spise morgenmad i fred og ro, lave havregrød og madpakker. Vi lavede selv aftensmad et par dage, men de fleste dage købte vi take-away med hjem og spiste i haven. Der var et stort udvalg af take away lige udenfor døren, og det gav muligheder for længere dagsture. Ofte købte vi så ind til morgenmad og aftensmad i det lækre øko-supermarked når børnene sov. Og kvarteret var et festkvarter, men slet ikke så slemt så det var blevet beskrevet. Faktisk var det virkelig hyggeligt.Trampolin i haven Berlin

Filt slagter Berlin

Butik i Friedrichshain med filtkød og -pølser

Seje indkøbsbiler i det lokale øko-supermarked

Seje indkøbsbiler i det lokale øko-supermarked

Vi besøgte stort set kun nye steder i Berlin, blandt andet Berlin Zoologisk Have, Naturhistorisk Museum, Berlins Teknikmuseum og Påfugleøen. Derudover havde vi en hel dag i “vores” kvarter med loppemarkedsbesøg, besøg på flere legeplads og besøg i den virkelig fine stofbutik Frieda Hain (hvor jeg blandet andet købte stof til denne taske). IMG_9600 IMG_9594Både vi og Magne havde set frem til besøget på Naturhistorisk Museum, hvor vi allerede ved indgangen kunne se de kæmpestore dinosaurusskelletter. Magne synes de var meget seje, Asger var lidt bange for dem. De var virkelig store og fascinerende, men resten af museet var ikke det store sus for de små børn. Stort set al information var på tysk, så jeg havde svært ved at svære på Magnes mange spørgsmål.Naturhistorisk museum BerlinIMG_9570Om fredagen tog vi på Berlins Tekniske Museum. På trods af at det var min femte gang i byen, har jeg aldrig været her før. Men det er der nok en god grund til, for det er virkelig et drengemuseum (undskylder på forhånd mit kønsstereotype udsagn). Her er en kæmpe gammel togremise fyldte med flotte gamle damplokomotiver og togvogne, der en hel etage fyldt med fly, der er skibe, biler og maskiner i alle afskygninger. Udenfor er der en fin park, hvor man kan spise mad, få lidt frisk luft og strække benene. Desuden er der flere vindmøller, en vandmølle med smedje, et gammelt bryggeri og en masse andet. Man kan snildt få en hel dag til at gå her og stadig ikke se hverken det hele eller halve. Særligt Magne og hans far var meget opslugte af museet. Mens de nærstuderede endnu flere togvogne og Asger sov, hvilede jeg benene og hovedet ude i parken. Jeg vil tro at museet kan fascinere de fleste børn, og deres teknik- eller historieinteresserede forældre. Museet er indrettet i et gammelt industrikvarter, og er derfor ligeså interessant historisk som teknisk. Parken og de historiske omgivelser gør det, i mine øjne, ekstra charmerende.

Indgang til teknik museum berlin

Indgang til Teknikmuseet

"Lad os nu komme ind og se på flyvemaskiner!"

“Lad os nu komme ind og se på flyvemaskiner!”

IMG_9626 IMG_9619 DSC_0712 DSC_0708Asger sover berlinPå turens eneste regnvejrsdag havde vi planlagt en tur til Berlin Zoo. Heldigvis var der ophold i regnen indimellem, men da vi ikke havde taget regntøj med så vi rigtig mange dyr indenfor. Asger snakker stadig om løvefar, som brølede indenfor før gæsterne drillede ham.Berlin zooDen sidste dag i Berlin tog vi til Påfuglenøen som ligger lidt udenfor Berlin. Først skulle vi med regionaltoget til Wannsee, derfra tog vi en bus (og hvilken bus!) og så en lille færge med en overgang på bare to minutter. Det var en lidt længere tur end vi ellers havde været ude på, og transporttiden var ikke Asgers favorit, men det gik fint alligevel. Påfugleøen er ikke større end man kan gå rundt om den, og vi tog endda turen frem og tilbage to gange. Det er kongens gamle ø, og rundt omkring på øen er der et gammelt slot, mejeri og andre små byggerier. Derudover en romantisk landskabsarkitektur. Og så er der selvfølgelig påfugle. Selvom Berlin er skøn, var det også dejligt at komme lidt udenfor byen en enkelt dag. Midt på øen er der kommet en lille café, hvor man kan købe kaffe og is.Bus til påfugleøen berlinFærge til påfugleøen berlinDSC_0760 Asger og Magne på Påfugleøen berlin IMG_9722 DSC_0750 IMG_9705 IMG_9699 IMG_9688 DSC_0742 IMG_9664Og efter en uges dejlig ferie gik turen så hjem igen. Vi kunne godt have brugt et par dage mere. Vi må snart tilbage igen.

Farvel Berlin

Farvel Berlin

This article has 9 comments

 1. Line Reply

  Hvor ser det bare dejligt ud:)
  Som mor til to drenge der er nogenlunde jævnaldrende med dine, så er jeg ikke et sekund i tvivl om at I har valgt de helt rigtige seværdigheder!
  Vi har selv været igang med at kigge på airbnb og overvejer en tur til Berlin i løbet af efteråret eller til foråret.
  Så dit indlæg er blevet gemt og jeg vil ikke afvise at vi også vil besøge de samme steder som jer;)

  • Line Reply

   Hov glemte helt at sige at jeg altså også nød alle billederne af dine drenge i hjemmesyet tøj;)

   • Sofie Sol Reply

    Tak for dine kommentarer, Line. Meget opmærksomt at du lagde mærke til drengenes hjemmesyede tøj 🙂 Og dejligt at du kunne bruge indlægget til inspiration. Hvis I vælger at tage på de samme museer, så tag først på Teknikmuseet, for med en billet derfra kan man komme gratis på Naturhistorisk Museum (og en besparelse på 12 euro er også værd at tage med).
    Ellers kan jeg virkelig anbefale den lejlighed vi boede i, skriv endelig hvis du vil have adressen på den – den var dog ikke billig 🙂

    • Line Reply

     Tak det var et godt fif;)
     De 12 euro kan jo så meget passende blive brugt i en stof butik istedet!

     Selvfølgelig spottes det hjemmesyet tøj straks, sagde den ene symor til den anden;)

     Vil lige huske det med lejligheden, når det bliver aktuelt!

     • Sofie Sol

      Hehe, det er selvfølgelig rigtigt 😉
      Du skriver bare hvis det bliver aktuelt

 2. Blaavild Reply

  Det lyder og ser ud som om I har haft en rigtig dejlig ferie -jeg er så misundelig, glæder mig til at vende tilbage til Berlin-min favoritby!
  Og du nåede også Frieda Hain, synes du ikke bare det er en lækker og inspirerende butik? 🙂 jeg vil måske også vende tilbage ang adr på lejligheden, den lyder skøn!

  • Sofie Sol Reply

   Det har været så dejlig en ferie. Og som altid når jeg rejser, får jeg bare lyst til at komme mere afsted! Frieda Hain var så fin, og jeg brugte lang tid på at udvælge de rette stoffer. Tak for tippet! Havde lovet mig selv ikke at købe for meget, og kun til bestemte projekter. Nu fortryder jeg alligevel at jeg ikke købte lidt mere 😉 Desværre nåede jeg ikke andre stofbutikker – for shoppetid er der ikke så meget af med to unger. Så jeg drømmer lidt om en forlænget weekend dertil engang uden børn.
   Du må endelig skrive hvis du skal bruge adresse på lejlighed. Den var så fin med børn, og dejlig central – men altså ikke billig (heller ikke en af de dyreste).

 3. Pingback: Sommerferie - hjemme - Hyggefabrikken

 4. Pingback: Hamburg med børn

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *