Skip to content

Brandmandsbælte (og brandmandsbukser)

For et par uger siden var vi til min mindste nevøs fødselsdag, og han er ligesom både Asger og Magne helt vild med brandmænd. Han havde allerede en brandjakke, men ingen bukser, så jeg syede et par brandmandsbukser ligesom Magne og Asgers. Derudover syede jeg et brandmandsbælte til ham. Sådan et syede jeg også til Magne til fastelavn, men har aldrig fået vist det frem. Brandmandsbæltet bliver brugt rigtig flittigt af Magne, faktisk langt mere end tøjet. Det kan rumme walkie-talkie, lommelygte, skumslukker, handsker og hvad man ellers har brug for. Den lille lomme er tiltænkt walkie-talkien, men kan også bruges til skruer o.lign. Og bæltet kan selvfølgelig også bruges som værktøjsbælte.

Brandmandsbælte sy selv legetøjBrandmandsbælte uden indhold sy selv legetøj

Udover brandmandsbæltet fik min søde nevø et par brandmandsbukser og en bluse med biler på (som jeg har skrevet om tidligere). Og heldigvis faldt det hele i god jord.

DSC_0808#1 DSC_0814#1

7 Comments

 1. Sikke en go ide og flot lavet. Det må være en drøm for mange små drenge at kunne ta sådan et sæt tøj på

  • Sofie Sol Sofie Sol

   Mange tak. Det har i hvertfald vakte lykke hos vores drenge 🙂

 2. Pia Pia

  sikke et fint bælte 😉 har du selv lavet mønster/ideen? Tror min yngste ville elske sådan et bælte. Kh Pia

  • Sofie Sol Sofie Sol

   Mange tak 🙂 Ja, jeg har selv lavet “mønsteret”. Jeg klippet to stykker stof i 28×12 cm (+ sømrum, dog ikke sømrum i øverste kant), rundet forneden. På det bagerste stykke har jeg syet to stykker pladevat fast for at give det lidt hold. Så har jeg sat elastik bånd på, og syet lommen på. Herefter er det to stofstykker syet sammen ret mod ret, den øverste kant åben. Klippet i rundingen så der bliver pænt rund, vendt det rundt, rettet ud, syet pynte søm forneden. Herefter har jeg klippet et stykke stof på 8×75 cm, jeg har foldet på som et kantebånd, så det ender med at være 2 cm bredt. Jeg har så puttet “kroppen” ind i kantebåndet, og syet kantebåndet hele vejen hen. Herefter har syet spændet fast. Volia 🙂
   Håber det gav nogenlunde mening? Ellers skriv gerne hvis det bliver aktuelt.

 3. Bianna Bianna

  Hej. Hvor er den fin den flaske du har lavet tilbrandmands tøjet, man kan havd på ryggen. Det er lige sådan en jeg mangler, og kan ik finde den nogle steder.

  • Sofie Sol Sofie Sol

   Tak for din kommentar. Jeg ikke helt sikker på at jeg forstår din kommentar. Flasken til at tage på ryggen har jeg ikke selv lavet, den er købt på et loppemarked (og vistnok fra Legoland oprindeligt), men tror den kan købes i nogle legetøjsbutikker.
   Mvh. Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *