Indlæg nr. 500! – top 5 over de mest læste indlæg

Jeg har blogget i lidt over 5 år med skiftende intensitet i bloggeriet, og nu har jeg altså rundet indlæg nr. 500! Det vil altså sige at jeg har udgivet omkring 100 indlæg om året, det er alligevel en pæn slat. I anledningen af indlæg nr. 500 har jeg kigget på statistikken for mine indlæg, og her er en lille beskeden top 5 over de mest læste indlæg.

Tak fordi I læser med 🙂top5 u. tekst

1. DIY på pusleunderlag med lommer

Det mest læste indlæg er min vejledning på at sy et transportabelt pusleunder med lommer. Et pusleunderlag som jeg selv har syet fire af og været vældig glad for. Hvis nogen af jer har brugt min vejledning eller er blevet inspireret af den, kunne det da være sjovt at høre. Selv har vi været vældig glade for underlagene, og jeg tænker også at det kunne være en rigtig god barselsgave. Det kan laves på en eftermiddag, og kræver ingen særlige kompetencer. Hvis du er en af dem der ikke har set indlægget endnu, kan du læse det her.diy pusleunderlag4.jpg

2. DIY – Sy ribrouleau på symaskine

Det andet mest læste indlæg er endnu en “diy” (do it yourself). I denne simple vejledning viser jeg hvordan man kan sy ribrouleau fast på symaskine. Jeg har hverken overlocker eller coverlocker (men drømmer meget om begge dele), men synes alligevel godt man kan få fine resultater på symaskinen. Jeg synes selv det var svært at få pænt i starten, og har derfor lavet denne vejledning hvis andre havde samme problemer. Den kan du se her.diy ribrouleau

3. Hjemmebygget forskudt køjeseng

Det tredje mest læste indlæg er også noget jeg er virkelig glad for, og som er meget brugt herhjemme. Nemlig børnenes seng 😉 Faktisk er det min mand der har udført arbejdet, og det har han gjort virkelig godt synes jeg. Den type evner har jeg ikke helt, men til gengæld er jeg god til at få idéerne (lidt for god synes min mand vist engang imellem), så jeg har fundet på, i samarbejde har vi fundet på en løsning og manden har udført. Når jeg kan se hvor stor interessen er for sengen, ville jeg have ønsket at vi havde taget flere billeder undervejs, men det har vi desværre ikke. Flere (mænd) har skrevet til mig efter instrukser eller tegninger, det har jeg desværre ikke. Men i indlægget linker jeg til denne vejledning, som vi fandt inspiration fra. Den højeste seng er bygget efter samme princip som den i linket, men målene er anderledes, da de er tilpasset målene på Stuva-skabene, og så er køjerne i junior-længde. Den laveste seng, eller underkøjen, er bygget på samme måde, men benene i den ene ende er bygget sammen med stigen. Stigen er lavet af “mellemrummet” mellem de to køjers ben. Højden er tilpasset vores høje paneler. Skabene er ikke så dybe som sengene, så i hver side er der sat en spånplade på. I den ene side har vi sat klatregreb på. Har man brug for endnu mere opbevaring, kunne man også installere en lille dør/låge på bagepladen, så man kan udnytte hulrummet bag skabene til fx ekstra madrasser eller andet der fylder meget, men bruges sjældent.

Egentlig ville vi gerne have haft den nederste køje lidt længere ind under sengen, men valgte istedet to skabe, så der er god opbevaringsplads.

Køjeseng hjemmelavet forskudtAsgers underkøje forskudt køjeseng

4. Hjemmesyet brandmandstøj

Det fjerde mest læste indlæg, er mit indlæg om børnenes brandsmandstøj. Endnu en ting der har været virkelig populært herhjemme. Jeg startede med at sy et sæt til Magne i julegave, men det endte med at Asger så ofte gik i det, at jeg også måtte sy et sæt til ham, som han kunne bruge til fastelavn. Jeg har selv lavet refleksbåndene at neongult elastikbånd og refleksbånd som er syet sammen. Navnene er lavet af strygestof. Er man interesseret i at sy et brandmadssæt, kan man også supplere med et brandmandsbælte – det kan i øvrigt også bruges som politibælte, værktøjsbælte, cowboybælte og så videre…hvilket gør at det bliver brugt virkelig meget!

Kostume brandmand sy selv

5. Mit første pusleunderlag

På femtepladsen finder vi endnu et pusleunderlag med lommer. Faktisk det allerførste jeg syede. På denne første udgave brugte jeg knap i stedet for elastik og snorelukning, men knappen kunne ikke holde til presset, og derfor fandt jeg på den mere holdbare løsning med elastikken.pusleunderlag6

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *