Skip to content

Gulerodskugler – nemme dadelkugler med smag af gulerodskage

Jeg er helt vild med de her gulerodskugler. De smager af gulerodskage, er super nemme (og hurtige) at lave og så er de så sunde, at de kan spises på alle tider af døgnet. Vi har faktisk serveret dem til brunch flere gange, hvor de altid bliver taget godt imod. Jeg kan også godt lide at give børnene dem med i madpakken som det søde indslag, eller spise dem om eftermiddagen. Med andre ord er de super gode til snacksulten. Er man ude efter det klassiske søde indslag til kaffen, vil jeg nok anbefale de mere klassiske dadelkugler med kakao eller de sunde romkugler. Inspirationen til den kommer fra “Spis Vegansk” af Aine Carlin.

Når man ruller dadelkugler, synes jeg tit det kan blive en fedtet affære, men jeg synes selv, at jeg har fundet en virkelig god måde at få dækket dem med kokos. Det viser jeg sidst i indlægget.

Gulerodskugler opskrift:

Mængderne i opskriften kan varieres efter hvad man har i køkkenskabet, ligesom der kan skrues op og ned for krydderimængden alt efter smag. Det kræver en stor blender eller food processor for at få det hele til at hænge sammen

Det skal du bruge:

  • 150 gr. dadler
  • 50 gr. rosiner
  • 250 gr. blandede nødder (gerne med en overvægt af pekan eller valnødder)
  • 1 gulerod
  • Saften og skallen fra én appelsin
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • Lidt fintrevet muskatnød
  • Kokosmel til at rulle kuglerne i

Sådan gør du

  • Riv guleroden helt fint
  • Tag stenen ud af alle dadlerne
  • Pres appelsinen og riv skrællen af
  • Smid alle ingredienser på nær kokosen i din blender. Start med ca. en spsk appelsinsaft.
  • Kør til det er en ensartet masse. Det kan være nødvendigt at stoppe og skrabe masen ned, og så blende videre. Hvis det er svært at køre massen rundt, kan du tilføje mere appelsinsaft.
  • Når konsistens er god kan du smage til om der mangler sødme eller krydderier.
  • Lav kugler ud af massen – jeg kan godt lide de ikke er så store, og får ca. 20 ud af sådan en portion.
  • Rul til sidst kuglerne i kokos og stil dem i køleskab til de skal spises. Jeg bruger metoden på videoen til at få kokosen på gulerodskuglerne. Man kan også bruge en lille skål eller bred kop, hvis man ikke har en mug (sådan en lejrturskop/skål)

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *