Ankers jakke til Asbjørn

Efter at have strikket veste til Asbjørn i garnrester, købte jeg noget nyt garn til at strikke en Ankers jakke. Valget faldt på den smukke karryfarve.

Mønsteret er fra PetiteKnit, og det er både nemt og sjovt at strikke. Jeg var faktisk overrasket over, hvor hurtigt det gik med at strikke jakken. Særligt bærestykket med mønsteret og udtagninger gik hurtigt. Jeg har fundet ud af, at jeg bare strikker hurtigst, når der er en smule variation. Derfor tog det sidste ærme også noget tid at få færdigt. Men alt i alt, et ret hurtigt og hyggeligt projekt. Jeg fik også lært et par nye metoder undervejs.

Jakken bliver strikket oppefra og ned, og ærmerne strikkes direkte på, så der er ikke en masse der skal sy på eller sammen bagefter. Kæmpe plus i min bog.

Jeg blev ret vild med mønsteret – både det visuelle udtryk og selve strikningen af det. Derfor drømmer jeg også om at strikke en Ankers sweater til Asbjørn eller måske en Ankers sommerbluse til mig selv. I første omgang blev det bare til denne – matchende – hue til mig selv fra det garn der blev til overs.

Jakken er blevet flittigt brugt – og det er bare det bedste når ens håndværk kommer i brug. I skrivende stund ligger Asbjørn faktisk og sover i jakken nede i sin barnevogn.

This article has 1 comments

  1. WoollInEnmercantile Reply

    Fremragende! Uldtrøjer er perfekte til små børn. Naturlige uldfibre har mange gode egenskaber. De er antibakterielle og termoregulerende. Desuden forbliver uldprodukter i perfekt stand i lang tid.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *