Veste strikket af garnrester

Jeg har strikket to lune veste til Asbjørn. Veste strikket af garnrester er virkelig en god måde at få bugt med garnlageret og samtidig holde baby varm. Indtil fornyelig sov Asbjørn middagslur på mig. Og om aftenen sover han i vores soveværelse, som også er mit syværelse. Det har givet en del begrænsninger i forhold til at sy – nu sover han dog i sin barnevogn i løbet af dagen og det giver endelig lidt sytid. Så for at få afløb for kreativiteten har jeg genfundet glæden ved at strikke. Jeg fandt ud af, at jeg godt kunne strikke mens jeg havde ham i vikle på maven, så længe jeg var lidt i bevægelse på pilatesbolden eller stod op og svajede, og holdt strikketøjet lidt ude fra kroppen, så jeg ikke ramte Asbjørn. Det var lidt mere besværligt, og så måske også lidt sjovt ud – og indimellem supplerede jeg endda looket med et par hørebøffer, så jeg samtidig kunne høre en podcast – men Asbjørn fik den nærhed og søvn han havde brug for, og jeg fik en form for pause og “alenetid”. Det blev blandt andet til de her to veste strikket af rester fra mit beskedne garnlager. Den første er strikket efter denne opskrift, og ser man bort fra mit striberne er det en klassisk strikket vest. Jeg har strikket flere af den type veste, både til Magne og Asger. Tidligere har jeg brugt en opskrift fra Farmorfabrikken, men den er desværre ikke længere tilgængelig. Og fordelen ved denne vest er, at den strikkes på rundpind, og derfor er den næsten monteringsfri.Vest strikket af resterBabyvest

Jeg bliver helt nostalgisk, når jeg ser min lille charmebøf i den vest. Nu er han knap et år, løber afsted og vesten stumper allerede.
Den anden vest jeg strikkede er en Eriks vest fra G-uld, og den har jeg også strikket af garnrester. Ved denne vest har jeg brugt en følgetråd gennem hele vesten, som giver det lidt melerede look, men også en sammenhæng mellem farverne, som jeg ret godt kan lide. Den har jeg tidligere strikket til Magne i en lidt kraftigere garnkvalitet, se vesten her. Faktisk bruger Asger den stadig.
Vestene er allerede ved at være en smule små til en hastigt voksende dreng, og jeg har slået op til en ny vest i garnrester. Det bliver også en ret spraglet sag, da resterne bliver mindre og mindre. Så næste vest må vist være i noget nyindkøbt garn.  

This article has 2 comments

  1. Pingback: Ankers jakke til Asbjørn

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *