Fantastisk forårsweekend

I weekenden viste vejret sig fra sin allerbedste side, og vi stornød det virkelig. Vi havde længe planlagt en tur i sommerhus, og med vejret var det perfekt timing. Vi tog afsted fredag eftermiddag, og børnene gik straks igang med at lege. Magne fejede energisk terrassen fri fra fuglelorte og snakkede som et vandfald, mens jeg pakkede tasker ud, og jeg vidste med det samme at det ville blive en god tur. Lørdag morgen var det dog lidt koldt at vågne op i huset, så mens brændeovnen blev tændt puttede Magne sig under tæpper med sin nye, meget elskede kasket (som moren er knap så begejstret for). Asger synes det var meget spændende med ilden (b’ild), men var helt klar på at den var “av av”, så vi behøvede ikke var nervøse.

Lørdag eftermiddag kom mine forældre op, og så steg drengenes humør lige et par grader mere. De “hjalp” i haven, og legede brandmænd og hyggede og snakkede begge i et væk. Mens kunne Bjarke og jeg lave mad, og faktisk føre uafbrudte samtaler med hinanden. Det blev værdsat af både stor og små.

Søndag tog til Økodag for at se køerne komme på græs. Hvilket var den primære grund til at vi tog i sommerhus, da der ligger en økogård 3 km fra huset. Sidste år sov Asger fra det meste, så i år var hans første rigtige besøg, og jeg var spændt på hvad han syntes om. Han var ellevild med at sidde i traktorerne, som også var den klare hovedattraktion for Magne i samme alder, og en smule bedre til acceptere at han også skulle ud igen, end da han prøvede brandbiler for et par uger siden. Magne var også glad for at prøve traktorerne, men i år ligeså interesseret i alt andet på gården. Hvordan malkemaskinerne virker, hvad køerne spiste, hvordan det så ud når køerne sked, hvordan man kunne samle lorten op og lave den til gylle for bare at nævne noget. Heldigvis er hans far, som er vokset op på en gård, mere vidende og interesseret i den slags end hans bymor.

Hjemme i sommerhuset igen, legede Magne videre i haven og lavede bål med far. Da Asger vågnede fra lur tog vi hjem igen, selvom vi alle havde mere lyst til at blive.

DSC_0016Magne med sin nye kasketAsger kører traktorAsger er glad for at køre traktorMagne spiser smagsprøverMagne kigger på køerneIMG_9237Asger og Magne kigger efter køerneAsger på halmballen

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *