Brandgod weekend

Magne havde set frem til weekenden endnu mere end han plejer. Den var nemlig fyldt med lutter gode sager. Besøg på brandstation og fødselsdag – to ting Magne holder utrolig meget af.

Vi startede ud med besøget på brandstationen lørdag morgen. Vi tog afsted sammen med min søster og hendes to drenge, og kom som de første. Det viste sig at være godt, for i løbet af ganske kort tid var der proppet med mennesker, og vi fik en god plads så vi kunne se brandmændenes demonstrationer. De startede med at fortælle om brandstationen og deres udstyr. Så viste de hvor hurtigt de kunne komme i tøjet og røgdykkerudstyret. Bagefter “reddede” de en bamse ned fra bygningen med stigevognen, og efterfølgende kørte de den 30 meter lange stige helt ud og oppe i luften. Det var noget der imponerede både børn og voksne, og et par enkelte børn blev også lidt skræmte. Asger var helt vild med det, og råbte og skreg begjestret: “‘dige ‘dige”. Efter demonstrationerne var man velkommen til at kigge på brandstationen og brandbiler, og ikke mindst komme ind at sidde i bilerne. Asger og Magne var meget benovede over det hele, men også en smule blæst bag af den enorme menneskemængde som var mødt op. Det var et hit at komme ind at sidde i brandbilerne, og Asger insisterede på at få lukket døren, og sad så lykkelig og drejede på rattet og råbte “bahhhhbuh”. Knap så lykkelig var han når han skulle vige pladsen efter kort tid til et andet barn i køen og han skreg og græd: “nej nej nej nej MEEERREEE!”. Desværre var køerne så lange at det ikke var meget han fik siddet derinde. Magne accepterede det fint, men var stille og nysgerrig, og generelt imponeret, men også tilbageholdende. Efter under to timer måtte vi “flugte” ud i cykelvognen og placere Asger med lidt mad med brandbilerne udenfor synsvidde, han havde virkelig svært ved at kapere alle de mennesker og alt det han gerne ville prøve, men ikke fik lov til. Men trods det, var det en virkelig god oplevelse for de brandmandsglade drenge.

Kigger ind på brandstationen

“Må vi komme ind?”

besøg brandstation udflugt børn IMG_9071 IMG_9081 IMG_9095 Stigevognen højt oppe IMG_9107 IMG_9113 IMG_9116 IMG_9123 IMG_9135 IMG_9137 IMG_9145 IMG_9142 IMG_9140

Efter besøget tog Magne med min søster og hendes drenge hjem og legede videre uafbrudt indtil han kom hjem til aftensmad – glad og helt vildt træt. Det var vist en af hans bedste dage længe. Imens tog jeg ude og mødtes med nogle gamle veninder til lidt lækker mad, kaffe, snak og hygge.

Søndag tog vi på Trafiklegepladsen, et virkelig stort hit hos Magne for tiden. Han elsker at suse rundt på løbecyklen, og allerhelst hvis han kan lege politi og røvere med nogen. Desværre havde vi ikke været opmærksomme på at vejret pludselig var skiftet, så de voksne frøs lidt mens vi længselsfuldt ventede på at klokken blev 13, så vi kunne tage videre til fødselsdag. Vi var inviteret til fødselsdag hos min gode venindes to børn, som blev henholdsvis 1 år og 4 år, og Magne havde glædet sig meget til at give gaver. Da vi kom spottede Magne straks en stor brandbil med stigevogn, helt magen til den vi havde set dagen før, og satte sig ned og legede med den. Da Asger vågnede fandt han et par andre udrykningskøretøjer, og så lå de optaget på gulvet og kørte frem og tilbage med bilerne og råbte “babu” i en uendelighed, så vi havde god tid til at proppe os med mad, kaffe og kage. Det var bestemt en god ordning.

Da vi kom hjem søndag aften var vi alle trætte, men glade efter en dejlig, begivenhedsrig weekend, hvor vi var blevet tanket op på oplevelser, hygge, mad og leg.

 

This article has 3 comments

  1. Pingback: Gravko-gave - Hyggefabrikken

  2. Pingback: Fantastisk forårsweekend - Hyggefabrikken

  3. Pingback: Fire års brandmandsfødselsdag - Hyggefabrikken

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *