![]() |
Mmm….En af favoritretterne. Friske vietnamesiske forårsruller |
Efter at have læst om madplaner på flere blogs, fik jeg lyst til også at dele vores. Vi (dvs. jeg) laver madplan fra onsdag til tirsdag. Når man har en lille fyr der senest skal spise kl. 17.30, er det rart at indkøbene er klaret og er retterne er overskuelige at lave og kan spise af hele familien. Det er ikke alt vi laver som Magne kan spise endnu – det er især alle de friske, hårde grøntsager vi stadig er lidt nervøse ved. Heldigvis er han (endnu) ikke kræsen. Rødbedefrikadeller, humus, sildepostej, brieost, bønner og kødpølse bliver altsammen spist med lige stor nydelse. Det er dog kun frugt som vindruer og melon, der kan få Magne til at sige “mmmm” mens han spiser.
Vi er med i Københavns Fødevarefællesskab hvor vi får grøntsager hver onsdag. Madplanerne er derfor lavet ud fra hvad vi får af grøntsager. Det gør det på nogle måder mere besværligt, men samtidig kan det også være en hjælpe at have nogle “rammer”. Jeg starter altid med at skrive op hvad vi har af grønt (eller andet) der skal bruges, og hvad vi får i posen. Så laver jeg madplanen ud fra det. Hvis jeg får nogle gode idéer til retter i løbet af ugen, skriver jeg dem på vores tavle i køkkenet, så jeg kan huske dem når jeg skal skrive planerne. Min kæreste synes det er lige lovlig tjekket, men det fungerer rigtig godt.
Denne uges madplan ser sådan ud:
Madplan 25.04-01.05
|
Vi har: asparges, salat, purløg, champignon, persillerod, rødbeder, peberfrugter, bønner, rødkål, jordskokker, kartofler
Posen: Brændenælder, skvalderkål, bolsjebeder, jordskokker, skalotteløg, salathoved, peberrod, agurk
|
||
frokost
|
Aftensmad
|
Indkøb
|
|
Onsdag
|
Xx
|
Burger m. rødbede-quinoadunser og hummus
|
Æg
|
Torsdag
|
Xx
|
Kyllingeboller i karry + rødbedesalat m. sesam
|
Æbler, gulerødder, hk. Kyllingekød (Irma)
|
Fredag
|
Xx
|
–
|
|
Lørdag
|
–
|
||
Søndag
|
Xx
|
Kikærtepandekager m. rodfrugtmassala og raita
|
Æg, tomater, (græsk yoghurt)
|
Mandag
|
Xx
|
Jordskokgratin m. hakkebøffer og skvalderkål/æblesalat
|
Hk. Oksekød, parmasanost, æbler
|
Tirsdag
|
xm
|
Hvid bønnesuppe m. brændnælder og skvalderkål
|
Hvide bønner
|
Morgenmad
|
Frokost
|
Aftensmad
|
Andet
|
3 x A38
1 sødmælk
1 minimælk
Müesli
Ost
|
Pålæg
Dåsepålæg
|
Æbler, gulerødder, hk. Kyllingekød (Irma), Æg, tomater, (græsk yoghurt), Hk. Oksekød, parmasanost, Hvide bønner,
|
Nelliker, eddike, rismel, vællingepulver, bleer, bind, flåede tomater, gær, hvedemel
|
Jeg er imponeret 🙂 Jeg kan da vist lære lidt af din struktur.
Der er nogle vildt spændende retter imellem, og nogle lidt aparte grøntsager i posen. Får du opskrifter med sammen med grøntsagerne?
Pingback: Orden på sagerne – noget om at organisere symønstre |