Skip to content

Inspiration til børnenes sommergarderobe

Nu tør jeg endelig pakke vinterstøvler, flyverdragt og vinterjakkerne væk. Nu venter foråret og sommeren forude, og det kræver en ny garderobe til de små drenge – og egentlig også til mor. Jeg har kigget lidt rundt på nettet, i sybøger og sybalde for at finde inspiration til garderoben. Jeg vil gerne sy det selv, men synes ofte jeg falde i samme rille, og mangler lidt ny inspiration og  et friskt indspark. 

Jeg tror stadig Magne kan bruge de shorts jeg syede til ham sidste år (dem kan du se her, her og her), men t-shirtsene er blevet for korte. Jeg overvejer også om han skal have en enkel bondeskjorte, der kan køle ham og holde solen væk.

I det nyeste Ottobre er der et mønster på shorts i stil med de blå fra Danefæ. Jeg tror jeg skal købe bladet, og sy sådan et par til Magne af det stribede frotté som er blevet til overs fra hans juniortæppe.

Jeg kunne også godt tænke mig til at lave et par kraftige shorts til ham i rød/hvidstribet-mælkedrengestof, men savner inspiration til nogle seje detaljer.

Asger er jo så heldig at arve og låne tøj fra både Magne og sine to fætre, så han mangler nok egentlig ikke så meget. Når man stadig er en lille kravlebaby, syntes jeg også shorts er upraktiske, men kunne godt tænke mig at sy nogle tynde løse bukser til ham og nogle kortærmede bodystockings. Derudover kunne han godt bruge en lille jakke til foråret.

I det nyeste Ottobre er der også disse fine, løse jersey-bukser, som kunne være gode til Asger i en lidt mindre tøset udgave. Fx. i reststof fra hans eller Magnes nattøj.

Lidt godt jersey med print kunne også fint bruges til t-shirts til Magne og kortærmede bodystockings til Asger. Jeg er dog også på jagt efter noget ensfarvet jersey til t-shirts til Magne, så det ikke bliver alt for kreative sammensætninger, men synes det er svært at finde ensfarvet jersey til børn? Er der nogen der kan anbefale nogle gode steder at kigge?


Så mangler jeg bare tiden til at sy det! Sommergarderoben skulle gerne være klar d. 13. juni når vores sommerferie starter og vi flyver en uge til Barcelona, og forhåbentlig skal nyde et skønt sommervejr. Er I begyndt på at sy til sommergarderoben? Og hvor finder I inspiration?

13 Comments

 1. Jeg tror også Oliver kan passe de shorts jeg syede sidste år, så han mangler vist bare t-shirts. Det ender sikkert med ranglan fra Ottobre. Lillebror arver tøj, så han mangler nok heller intet. Vi kører allerede sydpå i slutningen af maj, så jeg må vist snart i gang med de t-shirts 🙂 kh Pia

  • Uh, det lyder også lækkert. Ja, det er godt med arvet tøj, selvom det er altid er ret med en undskyldning for at sy 😉

 2. Det er da nogle lækre sommer shorts. Det blad skal jeg vist også have fingrene i. Glæder mig til at se de grønne frotte shorts. Det er altid godt med en deadline 😉
  God påske.
  Kh Line

 3. Jeg har også bladret i det nyeste Ottobre-der er nogle fine sommermodeller jeg drømmer om at sy. Glæder mig til at se dine udgaver 🙂

 4. Fine modeller du har kig på – jeg må altså også ha’ fat i det nye nummer. Hvad med at lave lommer i shortsene hvor du vender stoffet med striberne på langs, sådan lidt ala Danefæ? Ensfarvet jersey har i bomuld har jeg før købt her: http://www.shop-020.de/shop-Lieblingsstuecke.html – der er mange farver at vælge imellem og prisen er til at overkomme ;o)

  • Tak for dine forslag, og tip til stofshop – det sidste var et farligt bekendtsskab, hold op der var meget lækkert stof 🙂

 5. Et virkelig godt indlæg om sommertøj til små drenge – jeg har selv være meget i tvivl om hvad sådan nogle små drenge skal have på, specielt dem der er i kravle alderen (selvom jeg vil tror at Oskar forhåbentlig går inden det bliver rigtig sommer :-)) – jeg har selv faldet over de rød og hvid stribede jersey bukser fra Ottobre, dem tror jeg også jeg skal lave 🙂 Vil glæde mig til at se dine 🙂
  mvh
  Karin

  • Tak 🙂 Ja, sommertøj i kravlealderen er lidt besværligt – de må jo helst ikke have for meget bart, heller ikke armene der ikke må få sol. Bukserne ser nemlig rigtig gode ud, så jeg skal snart have købt blader så jeg kan komme igang.

 6. […] fik jeg endelig prøvet mønsteret af fra det nye Ottobre-blad, som jeg også skrev om her. Jeg er desværre ikke helt tilfreds med resultatet, hvilket skyldes flere ting. De er syet i en […]

 7. […] De er hurtige at sy, den eneste tidskrævende er ribrouleauen, alligevel har de været i tankerne siden april, hvor jeg skrev om dem her.  […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *