Bagt havregrød a la Green Kitchen Stories

Bagt havregrød a la “Green Kitchen Stories” er blevet en morgenmadsklassiker herhjemme. Jeg har dog ændret en smule i opskriften og fremgangsmåden, så den er mere børnefamilievenlig. Første gang jeg læste om bagt havregrød synes jeg ærlig talt det lød lidt underligt, og især også bagt havregrød med æg i. Men resultatet er virkelig godt – og virkelig mættende! Det er faktisk lidt ligesom at spise crumblekage til morgenmad, bare noget sundere. Jeg er som sagt ret vild med konceptet, og manden også. Børnene er ikke helt overbeviste endnu, men kan godt lide bærerne i bunden. Derfor laver jeg kun en portion til to – og der er rigeligt. Den smager klart bedst varm på dagen, men er der en rest tilbage kan den snildt varmes eller spises kold næste dag. Det tager ikke vildt lang tid at bikse sammen, men børnene er som regel temmelig sultne om morgen, så for os passer det bedre at det hele er (stort set) klart og jeg bare kan sætte fadet i ovnen om morgenen, i stedet for stå med målebægere og fedtede fingre mens jeg laver almindelig havregrød til drengene. Så er det bare vigtigt at huske at tænde ovnen som det allerførste når jeg vågner, så den hurtig bliver varm nok.

Baked oatmeal

Ingredienser

Til 2 personer

  • 200 gr. frosne hindbær (kan fint erstattes af andre typer bær, friske eller frosne)
  • 1 dl (glutenfri) havregryn
  • 1 dl quinoaflager (kan erstattes af havregryn)
  • 2 dl kokosmælk (erstat evt halvdelen med en anden plantemælk)
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 1/2 tsk vaniliepulver
  • 0,5 dl hakkede mandler (kan udskiftes med andre nødder)
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 1 skefuld kokosolie (ved stuetemperatur)
  • 1 skefuld sirup (eller honning)

Fremgangsmåde

Jeg går i gang aftenen før jeg gerne vil spise min bagte havregrød, men har du god tid om morgen kan du sagtens gøre det hele klar samme morgen.

Aftenen inden:

  1. Hæld dine frosne bær i en bunden af et fad
  2. Bland havregryn, quinoaflager, bagepulver, salt, kardemomme og kanel. Hæld over bærrene så det er ligeligt fordelt
  3. Bland æg, mælk og vaniliepulver godt sammen og hæld det over bær og havregryn/quinoa
  4. Hvis det skal stå i køleskab over natten. Kan du putte det ind nu med lidt film over.
  5. Bland kerner, nødder, sirup og kokosolie godt sammen og gem i en beholder udenfor køleskabet

Om morgenen:

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Fordel nødde/kerneblandingen ovenpå havregrynene
  3. Bages i en varm ovn i 30-35 minutter eller indtil det øverst lag er dejlig sprødt.

God fornøjelse 🙂

Bagt havregrød green kitchen stories

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *