En lille bunke hjemmesyede boxershorts

Forleden aften fik jeg produceret en lille bunke hjemmesyede boxershorts ved maskinerne. Det er tredje gang jeg kaster mig over at sy boxershorts selv (se første forsøg her, efter eget mønster og andet forsøg her, efter MiniKrea-mønster). Det er et ganske tilfredsstillende projekt på mange måder. Dels er det en mulighed for at få brugt nogle af de allermindste jerseyrester, som ellers kan være svære at få brugt, dels er det en god følelse at kunne sy fra inderst til yderst (bortset fra strømper) til poderne. Jeg havde en forventning om at det ville være virkelig besværligt at sy, men blev positivt overrasket da jeg syede efter MiniKrea-mønsteret. Det var ikke svært, men sjovt. Det er også hyggeligt at sidde og finde stof frem, og bruge en aften på at klippe. Næsten som at lave patchwork. Derfor blev jeg også ved med at klippe da jeg var igang, og kunne nemt have klippet ud til 7 mere. Jeg tænkte også at processen ofte ikke bliver meget længe af at sy lidt mere af det samme, når det er klippet allerede og man sidder ved maskinerne. Men jeg synes dog denne process var noget mere langsommelig, end hvis man syr flere t-shirts på én gang fx. Jeg lagde sømmen i skridtet ned med en tvillingenål denne gang, så der er så lidt der kan genere som muligt, men det gjorde også arbejdet lidt mere langsommeligt. Først sy sammen på overlocker, så sy pyntesømme på symaskine, så sy elastik på overlocker, så lægge bennene op og taljen ned på symaskine. Dvs. overlocker – symaskine – overlocker – symaskine. Frem og tilbage. Derudover skal der skiftes tråd på symaskinen så det passer til de forskellige stoffer – dog droppede jeg forskellig tråd i overlockeren. Men jeg kom i mål med alle 7 par – og der kommer nok alligevel flere med tiden. De fleste par er syet med print på gylp og bagstykke, og ensfarvet i siderne. Uglerne er de eneste der har samme stof på alle stykker. Det er udelukkende med udgangspunkt i hvor store stofstykker jeg havde tilbage.Hjemmesyede boxershorts Jeg prøvede også at bruge elastikken udenpå boxershorts denne gang. Det blev også det mest spraglede af de 7. Er spændt på hvordan denne variant sidder på Magne, og hvad han synes om at elastikken er på den måde. Det sparer et par arbejdsgange når elastikken kommer på sådan, men umiddelbart er der også mere der kan genere bagpå, og på det punkt er Magne lidt følsom.

This article has 3 comments

  1. Tanja Reply

    Hvad har du gjort med elastikken på det spraglede par ? Har du gået efter deres elastik længde eller har du lavet den længere? Og hvordan har du syet den sammen? Har du lagt sømrum til ?

    • Sofie Sol Reply

      Jeg har brugt elastiklængde i vejledningen. Jeg har klippet boxershortsene uden sømrum øverst, og har så lagt elastikken (efter den var syet sammen) udenpå retsiden af boxershortsene, så der ca. var en cm under elastikken. Jeg har så syet det på med en tvillingenål, og efterfølgende klippet resterende stof af bagpå. Giver det mening? Ellers skriv igen 🙂

  2. Pingback: Hjemmesyet nattøj med dinosaurer - Hyggefabrikken

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *