DIY – Transportabelt pusleunderlag med lommer
pusleunderlag diy4.jpg
Jeg har været voldsomt glad for det transportable pusleunderlag som jeg syede første gang for snart 2 år siden. Siden da har jeg udviklet lidt på det, og det er kun blevet smartere synes jeg. Det kan let foldes sammen med en hånd, det fylder ikke meget og kan passe i de fleste tasker, og man kan bruge det til at skifte ble hvor som helst.
 
Jeg har brugt voksdug til både inder- og yderside, da jeg synes det er praktisk nemt at kunne tørre både den side hvor barnet ligger, men også ydersiden hvis man skifter ble på en skovbund, toiletgulv el. lign. Men det kan man selvfølgelig gøre som man vil. 
Pusleunderlag materialer det skal du bruge

Det skal du bruge:
– 2 stk. voksdug eller tekstilvoksdug: 67 x 30 cm
– 4 stk. stof til lommer: 45 x 18 cm
– 1 m. elastik
– Snorstopper med dobbelt øje
– 1 stk. pladevat: 30 x 67 cm
– 2 stk. tittekant (ell. evt. kantebånd): 20 cm

Start med at klippe alle stofstykkerne ud. Hjørnerne på voksdugen skal klippes runde. Jeg har brugt en lille skål til at tegne efter.

Tegn runde hjørner

Sæt tittekanten fast på to af stykkerne til lommerne.Sæt tittekant fastSy det fast til stoffet. Sy mellem båndet og syningen på tittekanten.diy pusleunderlagLæg lommestykkerne (uden tittekant) ovenpå, ret mod ret og sy dem sammen i syningen.diy pusleunderlagFold den herefter ud, så tittekanten bliver synlig. Mål 18 cm fra tittekanten og ned, sæt nål i og bøj stoffet op omkring, så tittekanten ligger indeni.

pusleunderlag diy3.jpgdiy pusleunderlagdiy pusleunderlagSy siderne sammen på langs og zigzag (sy ikke sammen for oven og neden)
diy pusleunderlagBunden vil nu se sådan ud:diy pusleunderlag

Vend retsiden udad på lommeposen. Sy den anden lomme på samme måde.diy pusleunderlag med lommerLæg pladevattet på vrangsiden af et af voksdugstykkerne. Jeg har zigzagget kanten rundt.diy pusleunderlag med lommerKlip evt. overskydende pladevat fra. Læg voksdugen med pladevattet med retsiden opad. Læg de to lommer ovenpå. Læg den første lomme 5 cm fra kanten, og læg den næste med 2,5 cms mellemrum. Læg elastikken i midten af den modsatte ende. Put evt. elastikken ned i den ene lomme, så den ikke bliver syet fast i siden.diy pusleunderlag med lommerdiy pusleunderlag med lommerLæg det andet stykke voksdugen ovenpå, med vrangsiden opad. Start i venstre hjørne, modsat elastikken og sy rundt. Det er vigtigt at lade et stort stykke være åbent til at vende arbejdet i, de voksdugen nemt kan gå i stykker.

Klip hakker i hjørnerne.diy pusleunderlag med lommerdiy pusleunderlag med lommerVend nu retsiden udad. Luk hullet til med nåle og sy en pyntestikning hele vejen rundt, derved bliver hullet lukket og der er styr på de tre lag.

diy pusleunderlag med lommer
diy pusleunderlag med lommer

 Sæt nu snorestopperen på elastikken, og luk pusleunderlaget.diy pusleunderlag med lommerNu er pusleunderlaget færdigt, og klar til at tage med på tur.

Jeg håber gennemgangen gav mening, ellers er I selvfølgelig velkomne til at spørge.

This article has 11 comments

 1. Mariann Thorup Reply

  Hej Sofie
  Jeg vil gerne sy en pusletaske, men jeg kan ikke åbne billederne med forklaringer.
  Er det noget på din hjemmeside der er ændret?

  Med venlig hilsen
  Mariann

  • Sofie Sol Reply

   Ja. Det kan jeg da godt se. Tak fordi du gjorde opmærksom på det. Jeg retter det i aften.
   Mvh Sofie

 2. Helle Reply

  Hjælppp jeg har siddet 3 timer og se på din fine diy men jeg er ny syr så fatter ikke de lommer hvor er det lomme poserne skal sys sammen ?? I syningen ?? Er det på båndet da det er det eneste der er syet nu.
  Forstår slet intet billedet 2 sy fast til stoffet er det det store underlag ??
  Jeg har klippet alt ud bruger kantbånd hjælppo

  • Sofie Sol Reply

   Hej Helle.
   Jeg kan godt se det måske er forklaret lidt forvirrende – især fordi det er en lidt anderledes måde at lave lommer på. Jeg er dog ikke helt sikker på hvor det er du ikke bliver tabt. Hvis du har syet tittekanten på, skal de ligge lommestykket UDEN tittekant ovenpå, så de har retsiderne mod hinanden. Altså så du ser bagsiderne på alle lommestykkerne. Det gør du med begge stykker. Nål dem så fast, og sy oven i den syningen som du kan se fra tittekanten. Giver det mening? Ellers skriv igen. Du er også velkommen til at sende et billede til sofiedanoe@gmail.com, så skal jeg se om jeg kan se problemet 😉

 3. Pingback: Kids Month - forsinkede accesories - Hyggefabrikken

 4. Pingback: Pusleunderlag med lommer - Hyggefabrikken

 5. Pingback: Nyt pusleunderlag med lommer - Hyggefabrikken

 6. Pingback: Pusleunderlag til en heldig vinder - Hyggefabrikken

 7. Pingback: Endnu et pusleunderlag med lommer - nu med bedre lukkefunktion - Hyggefabrikken

 8. Pingback: Indlæg nr. 500! - top 5 over de mest læst indlæg - Hyggefabrikken

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *